Koornmolengat

Het Koornmolengat is het laatste stukje moerasveen in de Tweemanspolder. Het is nooit ontveend of ontwaterd, er is geen turf gestoken en het is ook niet drooggelegd. Het gebied is niet openbaar toegankelijk. Je kunt de prachtige natuur alleen bewonderen tijdens een excursie van Natuur- en Vogelwacht Rotta of Staatsbosbeheer. Lees meer over het Koornmolengat.

Activiteiten bij het Koornmolengat

Horeca nabij het Koornmolengat

Omgeving Koornmolengat

 • Zevenhuizer Zoom
  Aan de rand van de Tweemanspolder en de Rotte ligt de Zevenhuizer Zoom. Vroeger lagen in Zevenhuizen zeven boerderijen, vandaar de naam. Het is één van de weinige gebieden in Zuid-Holland waar nog een eeuwenoud stukje veen bewaard is gebleven. Lees meer.
 • Molenviergang Zevenhuizen
  De Molenviergang in de Tweemanspolder te Zevenhuizen bestaat uit vier achter elkaar geschakelde molens welke, gedurende bijna twee eeuwen, gezamenlijk het polder niveau op peil hielden. Lees meer.
 • Zonnepont 't Verlaat
  Van april tot oktober vaart de Zonnepont 't Verlaat heen en weer tussen de Bleiswijkse Zoom en de Zevenhuizer Zoom. Een leuke manier om snel naar de overkant te komen tijdens een fietstochtje door recreatiegebied de Rottemeren. Het scheelt algauw een fiks aantal kilometers fietsen als je gebruik maakt van deze manier van oversteken. Bovendien een prachtige gelegenheid de omgeving eens vanaf het water te bekijken. Lees meer.
 • Recreatiepark en -camping de Koornmolen
  Recreatiepark de Koornmolen bestaat uit een bungalowpark en een camping. Het ligt net buiten het gezellige dorp Zevenhuizen, tussen Gouda en Rotterdam in. Polderlandschap en grote steden wisselen elkaar af in dit gebied en dat maakt de Koornmolen op meerdere fronten uniek. Lees meer.
 • Eendragtspolder
  De Eendragtspolder is een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, recreatie en de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan. De Eendragtspolder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden, want er kan 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen als wateroverlast dreigt. Lees meer.
 • Eendrachtsmolen
  De Eendrachtsmolen is een grondzeiler bij het Zevenhuizer Verlaat tussen de Hennipsloot en de Rottemeren nabij Zevenhuizen ZH. De molen is in 1727 gebouwd als boezemmolen die het water uitsloeg van twee thans niet meer bestaande molengangen. Tegenwoordig kan de molen als waterververser voor de Rotte dienstdoen. Lees meer.
 • Zevenhuizense Verlaat
  De sluis het “Zevenhuizense Verlaat” (1740) ligt in de boezemkade van de Rotte en vormt een vaarwegverbinding tussen de Rottemeren en Hennipsloot. Lees meer.

Bereikbaarheid

Het Koornmolengat is alleen te bereiken per fiets of te voet. De dichtsbijzijnde parkeerplek is bij de Tweemanspolder (ter hoogte van Recreatiepark de Koornmolen en/of Eetcafé de Roerdomp).

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account