Eendragtspolder

Eendragtspolder

De Eendragtspolder is een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, recreatie en de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan. De Eendragtspolder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden, want er kan 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen als wateroverlast dreigt.

Twee deelgebieden

De Eendragtspolder bestaat uit twee deelgebieden, gescheiden door de slingerende Slingerkade. In het waterrijke plasgebied ligt de internationale, 2 km lange roeibaan Willem-Alexander Baan. Deze is in 2013 geopend door de toenmalige ZKH kroonprins Willem-Alexander. Er zijn regelmatig (inter)nationale roeiwedstrijden. Op de kades rond de roeibaan kun je hardlopen, fietsen en is het heerlijk uitwaaien.

Moerassig plas-drasgebied

Door het moerassige plas-drasgebied kun je lekker struinen met je laarzen aan. Er staat een uitkijktoren, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de skyline van Rotterdam en op de polder. In de Eendragtspolder zijn veel bijzondere vogels gespot, zoals de strandloper, de heilige ibis en de tureluur. Met een kano of roeibootje kun je het hele gebied verkennen. Er zijn diverse steigers en er ligt een overdraagplaats aan de Rotte.

Hennipgaarde

De Hennipgaarde ligt in het noordelijke deel van de Eendragtspolder. Het is nog in aanleg en het project kun je volgen op de site. Het bestaat uit natuurakkers, een boomgaard, een speel- en beweegpolder, een paddenpoel, bloemenranden en -akkers, een wilgengriend en een grasveld. Deze laatste kan ook fungeren als parkeerplaats en bij vorst als ijsbaan. Het beheer van de Hennipgaarde is in handen van stichting Natuurpolders. Je kunt meedoen met al hun activiteiten zoals zaaidagen, natuurlessen, wilgentenen vlechten of een oogstfeest.

Adres

Eendragtspolder
Zevenhuizen

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account