DE ROTTE PLASTICVRIJ AMBASSADEURS

Samen aan de slag voor een schone Rotte in 2025!

DOEL

Landschapspark de Rotte plasticvrij in 2025. Geen plastic en geen zwerfvuil, gewoon schoon zoals het hoort! Samen aan de slag voor een schone Rotte.

AMBASSADEURS

Diverse partijen hebben de handen ineengeslagen voor het Landschapspark de Rotte plasticvrij in 2025. 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs' is één van de manieren waarop we dit willen bereiken. Als ambassadeur adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte. Dit kan een (deel van een) straat zijn, een pleintje, een steiger, een parkje, een stukje bos, net wat jij wilt. Jij bepaalt wanneer en hoe vaak je op deze plek plastic en zwerfafval opruimt. De een ruimt meerdere malen per dag op, anderen één keer per maand.

Word jij 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeur' en help je de rivier, haar kades en de groene recreatiegebieden eromheen schoon te maken en te houden? Meld je aan!

 
Aanmeldbutton Plasticvrij ambassadeur
 

DE ROTTE PLASTICVRIJ AMBASSADEURS

Op onderstaande kaart vind je alle 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs' in het Landschapspark de Rotte. Staat jouw gebied er nog niet bij en wil je deze voor je rekening nemen? Of wil je degene die jouw gebied schoonhoudt helpen? Geef je dan hier op.

WORD OOK 'DE ROTTE PLASTICVRIJ AMBASSADEUR'

Wil je het plastic en zwerfvuil in jouw straat of buurt opruimen? Of op de plek waar je onderneemt? Of als recreant graag komt? Geef je hieronder op. Op dit formulier kun je ook één of meer grijpers aanvragen. Niets moet, alles mag. Sommige ambassadeurs ruimen elke dag op, anderen één keer per maand of kwartaal. Door mee te helpen, neem je geen taken over van de gemeentelijke diensten maar zorg je ervoor dat net dat laatste restje plastic/zwerfvuil uit het straatbeeld verdwijnt.

 

 

 
Origineel Plastic vissen door gemeente
 
Origineel Plastic vissen in het water en op de kade
 
Categorie Plastic vissen

Evenementen

Wij organiseren diverse evenementen die bijdragen aan 'De Rotte Plasticvrij'. Ook andere partijen organiseren evenementen die hier aan bijdragen. Onderstaand een overzicht met alle events. Klik er op voor meer informatie en doe vooral mee! Samen maken we Landschapspark de Rotte schoon.

 • 30 september 2023

  De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

  Bleiswijkse Zoom
  Een leuke middag EN je steentje bijdragen aan een plasticvrije Bleiswijkse Zoom? Dat kan! Iedereen is welkom.
 • 7 oktober 2023

  Troepvis Zaterdag

  Noordplein
  Doe mee met Troepvis Zaterdag en vis alle troep uit het water.

Landschapspark de Rotte

De Rotte kronkelt van de oorsprong in Moerkapelle tot de dam in hartje centrum Rotterdam. Het is de verbindende factor van het Landschapspark dat bestaat uit de Rotte, Recreatiegebied de Rottemeren en de Bergse Plassen.

DE ROTTE PLASTICVRIJ NIEUWS

Graag delen wij het laatste nieuws rondom het project ‘De Rotte Plasticvrij in 2025’. Hieronder valt o.a. het nieuws over 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs' en het 'Plasticvrij Terras'. Heb je zelf nieuws te melden over dit onderwerp? Deel het met ons via info@derotteplasticvrij.nl.

  De Rotte Plasticvrij in Rotterdam Crooswijk

  De Rotte plasticvrij - 09-05-2023
  Mei Plasticvrij: op donderdag 18 mei gaan we samen aan de slag voor een plasticvrije Rotte....

  Wat gebeurt er met fruitresten in de natuur?

  De Rotte plasticvrij - 19-02-2023
  Gelukkig zijn de meeste mensen erg oplettend als het gaat om plastic afval in ons mooie...

  Zijn het nou echt altijd die aso's?

  De Rotte plasticvrij - 13-02-2023
  95% van de mensen ergert zich aan zwerfvuil. Jij ook? De meeste mensen denken bij het...

  Wat doet de overheid aan zwerfafval?

  De Rotte plasticvrij - 07-02-2023
  Zwerfafval vind je overal. Het lijkt soms wel zo normaal, dat de meeste mensen het...

Over ons

Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn de trekkers van het project. Wij werken daarin samen met diverse partijen waaronder gemeente Rotterdam en Stichting Bergse Plassen. Het project ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’ is onderdeel van het Programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. Flankerende programma’s zijn o.a. het Plasticvrij Terras en Bergse Plassen Schoon & Veilig. Het wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam (Programma Plasticvrije Rotte), Ook dit is de Rotte, diverse wijkraden, gemeenten Lansingerland en Zuidplas en Recreatieschap Rottemeren.

Stichting Plezierrivier de Rotte

Stichting Plezierrivier de Rotte

Logo Stichting Plezierrivier de Rotte

Stichting Plezierrivier de Rotte

Stichting Plezierrivier is mede-initiator van de Rotte Plasticvrij en de Rotte Plasticvrij Ambassadeurs. Stichting Plezierrivier de Rotte wil samen met bewoners, ondernemers, particulieren, maatschappelijke organisaties en overheden de aantrekkelijkheid en bekendheid van het gebied rondom de Rotte vergroten. Het doel is om de rivier de Rotte in samenhang met haar omgeving te positioneren, profileren en branden als één gebied met unieke, waardevolle kwaliteiten: kleinschalig, bron van plezier en ontspanning en met een rijke historie. Daarnaast willen ze bereiken dat mensen meer betrokken zijn bij de Rotte en beseffen welke grote toegevoegde waarde de Rotte en omgeving hebben voor de omliggende gemeenten als gebied om te recreëren, wonen en werken. Dit project is daar een voorbeeld van.

Plastic Whale Rotterdam

Plastic Whale Rotterdam

Logo Plastic Whale Rotterdam

Plastic Whale Rotterdam

Plastic Whale Rotterdam is mede-initiator de Rotte Plasticvrij Ambassadeurs. Plastic Whale zet zich in voor plasticvrij land en water. Wereldwijd. Ze geloven in de kracht van doen. Dit bereiken ze door anderen te laten zien dat uit plastic afval economische waarde kan worden gecreëerd, zoals onze design boten en kantoormeubilair. Ze proberen zoveel mogelijk mensen en bedrijven te bereiken en te betrekken binnen de pijlers: We Collect, We Create, We Educate. Ga je ook met Plastic Whale Rotterdam plastic vissen, dan zorgen jullie samen voor plasticvrij land en water!

Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Logo Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam. Het project is onderdeel van het programma 'Plasticvrije Rotte' van de gemeente. Het doel van dit programma is 'De Rotte plasticvrije rivier in 2025' wat voortkomt uit de strategie 'Marien Afval'. De gemeente wil met deze strategie werk maken van het verminderen van plastic afval in en nabij haar rivieren, waaronder de Rotte. Samen met onder andere belanghebbenden, ondernemers en verenigingen is de gemeente dit jaar van start gegaan om te werken aan een Plasticvrije Rotte. Daarbij gaat het om het hele stroomgebied van de rivier, dus ook het gedeelte buiten de gemeentegrenzen van Rotterdam.

Gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland

Logo Gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zuidplas.

Gemeente Zuidplas

Gemeente Zuidplas

Logo Gemeente Zuidplas

Gemeente Zuidplas

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zuidplas.

Recreatieschap Rottemeren

Recreatieschap Rottemeren

Logo Recreatieschap Rottemeren

Recreatieschap Rottemeren

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs wordt mede mogelijk gemaakt door Recreatieschap Rottemeren.

projecten

'De Rotte Plasticvrij Ambassadeur' is niet het enige project dat zich hard maakt om de Rotte plasticvrij te krijgen in 2025. Onderstaand tref je een overzicht met andere projecten die rondom dit thema actief zijn.

Programma plasticvrije Rotte

Programma plasticvrije Rotte

Logo Programma plasticvrije Rotte

Programma plasticvrije Rotte

Het programma 'De Rotte plasticvrije rivier in 2025' komt voort uit de strategie 'Marien Afval'. De gemeente wil met deze strategie werk maken van het verminderen van plastic afval in en nabij haar rivieren, waaronder de Rotte. Samen met onder andere belanghebbenden, ondernemers en verenigingen is de gemeente dit jaar van start gegaan om te werken aan een Plasticvrije Rotte. Daarbij gaat het om het hele stroomgebied van de rivier, dus ook het gedeelte buiten de gemeentegrenzen van Rotterdam.

Plasticvrij terras

Plasticvrij terras

Logo Plasticvrij terras

Plasticvrij terras

Single-use plastics zijn lichtgewicht en waaien gemakkelijk weg. Toch wordt er op terrassen (vaak onbewust) nog veel gebruik van gemaakt. Het is ook niet gek dat er op stranden, in zee en in grachten nog veel deze plastic items (als rietjes, honingstaafjes, melkcupjes, thee- en koekjesverpakkingen) worden gevonden. Terwijl er voldoende alternatieven zijn! Daarom maken steeds meer paviljoens en andere horeca hun terras (single-use) plastic vrij. Plasticvrij Terras is o.a. actief met de horecaondernemers in Landschapspark de Rotte om hier de terrassen Plasticvrij te krijgen als bijdrage aan de Rotte plasticvrij in 2025.

Stichting Bergse Plassen schoon & veilig

Stichting Bergse Plassen schoon & veilig

Logo Stichting Bergse Plassen schoon & veilig

Stichting Bergse Plassen schoon & veilig

Stichting Bergse Plassen schoon & veilig, is een initiatief van bewoners en gebruikers van de Bergse Plassen met als doel; Schone en veilige Bergse Plassen. De Bergse Voorplas en de Bergse Achterplas in Rotterdam Hillegersberg moeten voor iedereen een veilig gebied zijn om te wonen en te recreëren en die vrij is van zwerfvuil.