Zonnepont ’t Verlaat

Zonnepont ’t Verlaat

Van april tot oktober vaart de Zonnepont 't Verlaat heen en weer tussen de Bleiswijkse Zoom en de Zevenhuizer Zoom. Een leuke manier om snel naar de overkant te komen tijdens een fietstochtje door recreatiegebied de Rottemeren. Het scheelt algauw een fiks aantal kilometers fietsen als je gebruik maakt van deze manier van oversteken. Bovendien een prachtige gelegenheid de omgeving eens vanaf het water te bekijken. Wie goed kijkt ziet overal meerkoeten, futen en allerlei soorten eenden rondzwemmen. In de lucht allerhande watervogels en wie goed luistert kan de rietvogels horen zingen. De vrijwillige schippers van de pont varen je veilig en snel over. Voor wetenswaardigheden over de omgeving bent u bij hen op het juiste adres.

Veerpont ’t Verlaat is een begrip op de Rotte

Veerpont ’t Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. Een oversteek met de pont “’t Verlaat”, is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant “Meerenbos” naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé “de Roerdomp”. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, de kosten zijn € 0,50 cent per oversteek.

Dienstregeling, tijden, data  

De pont vaart vanaf 1 april tot en met 1 mei enkel in het weekend en op feestdagen. Van mei tot en met 1 oktober dagelijks tussen 11:00 en 17.30 uur. In de overige maanden is dit dagelijks. Bij slecht weer (veel regen, koud) vaart de pont niet. Bij de opstappunten staan borden waarop staat aangegeven of de pont die dag wel of niet vaart. Er is geen vaste dienstregeling. Als je overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar je heen wilt en de schipper zorgt dat je daar met droge voeten komt!

Zonnepont

De pont is een initiatief van het Recreatieschap Rottemeren. Bijzonder aan de pont is dat het een “Zonnepont” is, dat wil zeggen dat de pont elektromotoren heeft en dat de accu’s voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont. Dit jaar heeft de pont een grote opknapbeurt gehad waarbij het schip gezandstraald en opnieuw in de verf gezet is.

Naast het genieten van natuur en groen, en  alle andere activiteiten die je in de Rottemeren kan doen, is een oversteek met de pont een leuke aanrader!

Bron: https://www.boswachtersblog.nl/zuid-holland/2018/03/26/met-veerpont-t-verlaat-de-rotte-over/

Adres

Zonnepont ’t Verlaat

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account