Rondje Lage Bergse Bos

Rondje Lage Bergse Bos

Per fiets ontdek je het Lage Bergse Bos. De route kun je hier downloaden. De hotspots zijn op de kaart aangegeven met een letter. Een aantal andere bezienswaardigheden zijn op de kaart aangegeven met een nummer.

Download de fietsroute door het Lage Bergse Bos.

Het Lage Bergse Bos

Het Lage Bergse Bos ligt ten zuidoosten van Bergschenhoek. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water. Al fietsend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Zij lopen los in de begrazingsgebieden en zorgen voor een meer natuurlijke ontwikkeling op het eiland.Het Lage Bergse Bos ligt ten zuidoosten van Bergschenhoek. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water. Al fietsend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Zij lopen los in de begrazingsgebieden en zorgen voor een meer natuurlijke ontwikkeling op het eiland.

Centraal in het gebied ligt de entree met een familierestaurant. Daar heb je een mooi uitzicht op de visrijke vijver die dwars door het gebied slingert. Hieraan ligt de Speelpolder De Bergse Vallei; een walhalla voor kinderen. Zij kunnen klimmen, ravotten, bouwen, in het water spelen en lekker vies worden. Met een fluisterboot kun je het water op. En... met en beetje geluk hoor je de bontespecht met zijn snavel tikken in een boom of kun je een karper aan de haak slaan.

In het gebied kom je diverse werkzaamheden tegen. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanleg van de nieuwe snelweg die de A13 en de A16 aan elkaar verbindt. Deze snelweg komt onder de Rotte te liggen en gaat verder door het Lage Bergse Bos. Afgelopen jaren is met vele partijen hard gewerkt om het bos en de functie van het gebied zo goed als mogelijk te behouden.

  • Let op, in het Lage Bergse Bos vinden diverse werkzaamheden plaats. Zo wordt er gewerkt aan de nieuwe snelweg A16-A13 en aan de herinrichting van het Lage Bergse Bos.. Door deze werkzaamheden is de kans groot dat de route niet meer actueel is. Het bos is nog steeds heerlijk om doorheen te wandelen. Een ontdekkingstocht is natuurlijk wel mogelijk, of bekijk één van de andere routes.

Het Hoge Bergse Bos

Direct aan het Lage Bergse Bos doemen de heuvels van Golfbaan de Hooge Rotterdamsche op. Vanaf hier ben je in het Hoge Bergse Bos. Het is een interessant gebied voor actieve sportbeoefenaars. Je kunt er rolskiën, moutainbiken, klimmen, kanoën, skaten, golfen en nog veel meer. Vogels zoals fazanten, torenvalken en buizerds kun je hier spotten. Tijdens de tocht passeer je een deel van het Hoge Bergse Bos.

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account