Rondje Bleiswijkse Zoom

Rondje Bleiswijkse Zoom

Per fiets ontdek je met deze route de Bleiswijkse Zoom en de Bleiswijkse Fles. Je pakt ook een stukje van de Zevenhuizer Zoom mee tijdens je tocht. Diverse hotspots op de route zijn op de kaart aangegeven met een letter.

Klik hier om de route te downloaden.

Bleiswijkse Zoom 

Dit langgerekte natuur- en recreatiegebied grenst aan de Rottemeren. Langs de westelijke oever van de Rottemeren is een variatie aan activiteiten voor dagrecreanten. Er zijn wandel- en fietspaden, je kunt er heerlijk aan het strand liggen of spelevaren. Vissen, dagkamperen, ezeltje rijden bij de kinderboerderij, conditietrainen op de cooperbaan of een terrasje pakken kan ook. Wie meer rust zoekt moet naar het zuidelijke deel van de Zoom. Hier liggen de meeste wandel-, fiets- en ruiterpaden met mooie doorkijkjes naar de Rotte. Ook is er een prachtige natuurroute, aangegeven door paaltjes met laarzen erop. Dat verklapt een drassige ondergrond. Een leuke afwisseling tijdens de wandeling is de oversteek met de veerpont naar Zevenhuizen. Vlakbij de veerpont ligt het pas gerenoveerde Bleiswijkse Verlaat, een monumentale sluis uit 1774. 

Bleiswijkse Fles 

In het noorden boven Bleiswijk vormt de Bleiswijkse Fles de ‘groene’ verbinding tussen de Rottemeren en Zoetermeer. In de Fles kun je heerlijk skaten, wandelen en fietsen langs watervogels. De ijsvogel heeft dit gebied ook ontdekt. Een vlonderpad leidt je over het plasdrasgebied door de rietkragen heen. 

Zevenhuizer Zoom 

Aan de rand van de Tweemanspolder en de Rotte ligt de Zevenhuizer Zoom. Vroeger lagen in Zevenhuizen zeven boerderijen, vandaar de naam. Het is één van de weinige gebieden in Zuid-Holland waar nog een eeuwenoud stukje veen bewaard is gebleven. Bijzonder is de nog werkende molenviergang. Daarvan zijn er niet veel meer in de wereld. De molens zitten op de route!  

Zonnepont 't Verlaat

Check voor je gaat fietsen of Zonnepont ‘t Verlaat vaart. Zo niet, dan kun je doorfietsen tot aan de Pekbrug voor je oversteek, of terug via de Molenviergang.

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account