Rottemeren route

Rottemeren route

De Rottemerenroute is een wandelroute van 12 km om de Rottemeren. Je start bij Recreatiepark de Koornmolen. Vanaf daar kom je de volgende bezienswaardigheden tegen:

  • De Zevenhuizer Zoom, een groene strook langs de oostelijke oever van de Rotte. Deze strook is niet los te zien van het water. Vanaf de oever heb je vaak een mooi uitzicht over de kronkelende plezierrivier. Iets noordelijker ligt natuurreservaat het Koornmolengat.
  • Vier molens ten noorden van Zevenhuizen aan de Rotte vormen samen de Molenviergang. De molens zijn rond 1722 gebouwd. Voor bemaling van de polder zijn de molens in 1953 buiten bedrijf gesteld, maar ze kunnen nog wel malen.
  • Bleiswijkse Zoom is een waterrijk dagrecreatiegebied langs de westelijke oever van de Rotte met veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. Het zuidelijke deel is meer toegespitst op de recreant die rust zoekt. Op veel plaatsen zijn er mooie doorkijkjes naar de Rotte.
  • Molen De Eendracht is een zogenaamde 'grondzeiler', gebouwd in 1727 en gelegen bij het Zevenhuizense Verlaat (sluis).
  • Onderweg kom je diverse gelegenheden tegen om te pauzeren en een hapje en drankje te nuttigen. Bijvoorbeeld Eetcafé de Roerdomp, Restaurant Meerenbos en Restaurant- café 't Zeeltje.

De route

Klik hier om de Rottemeren route te downloaden.

 

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account