Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos

Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos

Start in Oud Verlaat op het parkeerplaatsje tegenover Vlietkade 30 aan de Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos! Loop in noord-westelijke richting de Vlietkade op, langs het grasveldje met de open klokkenstoel van de kapel van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Op kruising (met de Nesseweg) rechtdoor. Aan het eind van de Vlietkade linksaf, Rottekade. Na ongeveer 600 m linksaf naar beneden over een half verhard laarzenpad (op paaltjes aangegeven) door het Nessebos langs de imkerij van het Ambrosiusgilde (aan je rechterkant). Aan het eind van het pad op asfaltweg, rechtsaf (Nesseweg).

Na enkele tientallen meters ga je linksaf een karrespoor tussen de palen door. Het fietspad oversteken en rechtdoor via een klaphek/veerooster het halfverharde voetpad in het Nessebos naar rechts* vervolgen. Blijf het slingerende voetpad volgen. Aan het eind door klaphek/veerooster de weg (Wollefoppenweg) oversteken en rechtdoor over het linker voetpad.

Het pad slingert achter de bebouwing langs. Negeer het pad van links, en neem het pad naar rechts tussen weilanden door. Aan het eind brug over en direct linksaf.

Aan het eind bij een brug over het gras rechtdoor gaan, het graspad langs het water volgen. Eind linksaf, asfaltpad, vervolgen door de doorgang in een dijk. Aan het eind van het pad met aan weerszijden berkenbomen rechtsaf en vervolgens linksaf. Aan het eind linksaf en direct weer rechtsaf met rechts van je de pluktuin van Orion, blijf het voetpad volgen. Aan het eind, brug over en linksaf. Aan het einde van het pad de weg oversteken en linksaf (Jacques de Graaffweg).

Op kruising met weg (Wollefoppenweg) ga je vervolgens rechtdoor en direct daarna rechtsaf het fietspad oplopen. Na ongeveer 400 m. linksaf, de Siciliëboulevard.

Met een karakteristieke woonboerderij aan je linkerkant loop je naar het strand/boulevard in Nesselande aan de Zevenhuizerplas, vlak vóór de plas linksaf, met links van je het skatepark en de Zevenhuizerplas rechts van je.

Aan het eind linksaf, de parkeerplaats oversteken en een water kruisen. Direct na de sloot linksaf (onverhard graspad langs het water) en blijven volgen met het water aan de linkerhand. Waar de sloot ophoudt vervolg je het pad langs de Zevenhuizerplas. Volg dit halfverharde pad met de Zevenhuizerplas rechts van je ongeveer 1,2 km. Bij afvalbak 129 linksaf. Op kruising met Strandweg rechtdoor, tussen hekken door over een kiezelpaadje. Aan het eind na de houten brug rechtdoor naar het beginpunt.

Adres

Vlietkade 30

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account