Vaarnetwerk de Rotte

Vaarnetwerk de Rotte

Varen langs wuivende rietpluimen, eeuwenoude molens en de kades van Rotterdamse wijken. Dat kan op de Rotte, de naamgever van wereldstad Rotterdam. Het riviertje stroomt langs historische plekken en prachtige natuur en biedt uitzicht op de skyline van Rotterdam. Bij de bron tref je weidsheid, in hartje centrum heeft de stedelijke dynamiek de overhand. Met deze ingrediënten ben je verzekerd van een afwisselende vaartocht.

De Rotte ontspringt bij Moerkapelle en stroomt richting Rotterdam. Dichtbij de bron is de omgeving landelijk. Aan de westelijke oever ligt het Bleiswijkse Verlaat, een sluis uit de 18de eeuw. Aan de overkant staan de molens van de enige nog werkende Molenviergang trots te draaien. Vlak ernaast ligt het Koornmolengat met zijn kolonie aalscholvers. Kanoërs kunnen de Eendragtspolder ontdekken. Hier kan bij dreigende wateroverlast vier miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen. Roeiliefhebbers meten er hun krachten op de Willem-Alexander Baan, een roeibaan van internationale allure. Voor vogelaars is deze polder een walhalla vanwege de vele watervogels, zoals de geoorde fuut, de slobeend en de lepelaar. Verderop kan je ervoor kiezen om door historische sluisjes naar de Bergse Plassen of de Kralingse Plas te varen of de stedelijke omgeving van de Rotte op te zoeken. Uiteindelijk vaar je met kano en sloep zo het centrum van Rotterdam binnen. Ben je met een kajuitboot? Dan behoort historisch Delfshaven tot de mogelijkheden. Historie, heden én toekomst beleef je op de Rotte naast elkaar.

Het werkt hetzelfde als de fietsknooppunten: aan de hand van vaarknooppunten bepaal je zelf je route van punt naar punt. Op informatiepanelen kun je bekijken welke route je wilt volgen. 

Klik hier om de Vaarnetwerk kaart de Rotte te downloaden.

 

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account