Rondje Hoge Bergse Bos

Rondje Hoge Bergse Bos

Te voet ontdek je het Hoge Bergse Bos. De route kun je hier downloaden. De hotspots zijn op de kaart aangegeven met een letter. Een aantal andere bezienswaardigheden zijn op de kaart aangegeven met een nummer.

Klik hier om de route te downloaden.

Het Hoge Bergse Bos

Het Hoge Bergse Bos ligt ten oosten van Bergschenhoek. De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval uit de stad Rotterdam. Mede dankzij de vele heuvels is het Hoge Bergse Bos een interessant gebied voor actieve sportbeoefenaars. Je kunt er moutainbiken, klimmen, skiën, kanoën, survivallen, trailrunnen, rolskiën, bootcampen, golfen en nog veel meer. 


Flora en FaunaOok aan flora en fauna geen gebrek in het gebied. Het gevarieeerde landschap van hoog en laag en open en meer begroeide delen is een lust voor het oog. Daarnaast kun je hier vele vogels spotten zoals fazanten, torenvalken en buizerds. De Wiebertjes, wat als kunstwerk is ontwikkeld, is nu een fraai natuur- en broedgebied.

Prachtige uitzichten

Wil je het gebied van grote hoogte ervaren? Ga dan naar de uitkijktoren aan de noordzijde, de zogeheten Heuvel B. De toren biedt uitzicht over Recreatiegebied Rottemeren en de skyline van Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Delft. Op heldere dagen heb je zelfs uitzicht op de zee!
KunstIn het Hoge Bergse Bos kom je vele kunstwerken tegen. Het kunstproject Stille Wateren van Annelies Dijkman is hier één van. Het project bestaat uit vijf kunstwerken die verspreidt in het gebied geplaatst zijn. Daarnaast vind je er de spoortunnel van Marcel Kroonenburg, de Trophy 1993 van Hans van Bentem en uitkijkpunt Lührs van Joanne Genderonneau en Sofie Boonman.

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account