Boswachterspad

Boswachterspad

Op een steenworp van Rotterdam wandelen in het bos: het kan echt! Het Lage en Hoge Bergse Bos zijn in het voorjaar het mooist. Dan bloeien de heesters, hoor je de eerste zomergasten fluiten en zijn de luchten helder. Je loopt ook langs het veenriviertje de Rotte: naamgever van Rotterdam.

Boswachter Dick van Stegeren: "De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn aangelegd op het puin uit naoorlogs Rotterdam. Ze vormen een prachtig decor om avontuurlijk te sporten. Vanaf de uitzichtpunten heb je een weids uitzicht over de Rottemeren, met daarachter de skyline van Rotterdam. In het Lage Bergse Bos kun je, net als de Schotse Hooglanders, door bos en park struinen. Al ontkwam een deel van het bos helaas niet aan de kap van zieke essen.

De meest bijzondere plek vind ik het Hoeks moerasbosje: een populierenbos waar de bomen te natte voeten kregen en dood gingen. Daar kwamen insecten op af en dus ook insectenetende vogels als de grote bonte specht en de boomkruiper. Op de dode populieren gedijen paddenstoelen en mossen goed. Je hoeft niet gek op te kijken als een ijsvogel voorbij scheert en een buizerd in de lucht aan het bidden is. Zoveel natuur zo dicht bij de stad: daar gaat mijn boswachtershart sneller van kloppen."

Download de route van het boswachterspad Bergse Bossen.

De route

De wandelroute is 10 km.Het startpunt van de route is parkeerplaats Mollenplaats (navigatieadres Rottebandreef 50 in Bergschenhoek). De route is niet gemarkeerd, je kunt de route downloaden en deze volgen.

Deze route gaat deels over verharde wegen, maar ook over gravelpaden en onverharde wegen. Door de onverharde delen en een aantal trappen onderweg is de route minder geschikt voor mindervaliden. De hond mag aangelijnd mee. 

Horeca

Op verschillende plekken aan de route is horeca te vinden. Bij de start van de route, aan de oever van de Bergse plas, ligt restaurant de Bergsche plas. Onderweg kom je (op de golfbaan) langs Brasserie de Hooge Rotterdamsche, waar ook niet- golfers van harte welkom zijn. Aan de rand van het Lage Bergse Bos vind je Restaurant Lakehouse Rotterdam. In het Hoge Bergse Bos vind je langs de route Restaurant de Berghut en Eetcafé de Skiberg.

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account