Lage Bergse Bos

Lage Bergse Bos

Het Lage Bergse Bos ligt ten zuidoosten van Bergschenhoek. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water.

Schotse Hooglanders

Al wandelend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Zij lopen los in de begrazingsgebieden en zorgen voor een meer natuurlijke ontwikkeling op het eiland.

Speelpolder de Bergse Vallei

Centraal in het gebied ligt de entree met een familierestaurant. Daar heb je een mooi uitzicht op de visrijke vijver die dwars door het gebied slingert. Hieraan ligt de Speelpolder De Bergse Vallei; een walhalla voor kinderen. Zij kunnen klimmen, ravotten, bouwen, in het water spelen en lekker vies worden. Met een fluisterboot kun je het water op. En... met en beetje geluk hoor je de bontespecht met zijn snavel tikken in een boom of kun je een karper aan de haak slaan.

Wandelen in het Lage Bergse Bos

Er zijn diverse wandelpaden in het gebied. Door Recreatieschap Rottemeren zijn drie routes uitgezet.

Klik hier voor de drie wandelroutes in het Lage Bergse Bos.

  • Let op, in het Lage Bergse Bos vinden diverse werkzaamheden plaats. Zo wordt er gewerkt aan de nieuwe snelweg A16-A13 en aan de herinrichting van het Lage Bergse Bos.. Door deze werkzaamheden is de kans groot dat de route niet meer actueel is. Het bos is nog steeds heerlijk om doorheen te wandelen. Een ontdekkingstocht is natuurlijk wel mogelijk, of bekijk één van de andere routes.

Adres

Lage Bergse Bos
Bergschenhoek

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account