Begraafplaats Crooswijk

In 1829 werd besloten dat begraven in de kerk niet meer mocht. Gemeente Rotterdam legde de eerste gemeentelijke begraafplaats aan: begraafplaats Crooswijk. De Rotterdamse stadsarchitect Pieter Adams ontwierp de begraafplaats.

Openbaar toegankelijk

De begraafplaats Crooswijk is een Rijksmonument en is openbaar toegankelijk. Naast de functie van begraafplaats is het is een heerlijke plek om te wandelen. Er is zelfs een wandelroute beschikbaar, te verkrijgen bij de receptie van de begraafplaats. Je kunt er tot rust komen of de grote hoeveelheid aan kunst te bewonderen.

Militair ereveld

Vak P is het militaire ereveld ook wel erehof genoemd, ingewijd op 30 mei 1940. Hier liggen 115 Nederlandse militairen begraven. In vak D worden 52 mensen uit het verzet herdacht. De treurbomen in het park symboliseren het verdriet. Ze zijn herkenbaar aan de hangende takken. Zo is daar de treuriep, de treurbeuk, de treurwilg en de treurberk.

Rouwdiensten

In de kapel van de begraafplaats kunnen rouwdiensten worden gehouden. Deze biedt plaats aan ongeveer tachtig bezoekers. Begraafplaats Crooswijk heeft een apart gedeelte ingericht voor islamitische begrafenissen. Hier kunnen doden binnen 36 uur begraven worden.

Adres

Begraafplaats Crooswijk
Kerkhoflaan 1
3034 TA
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account