Hoge Bergse Bos

Hoge Bergse Bos

Het Hoge Bergse Bos ligt ten oosten van Bergschenhoek. Het gevarieerde landschap van hoog en laag en open en meer begroeide delen is een lust voor het oog.

Actieve sporters

De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval. Op één van de heuvels is een kunstskibaan. Het is mede hierdoor een interessant gebied voor actieve sportbeoefenaars. Je kunt er rolskiën, moutainbiken, klimmen, kanoën, skaten, skiën, snowboarden, trailrunnen, golfen en nog veel meer. 

Flora en Fauna

Ook aan flora en fauna geen gebrek in het gebied. Het gevarieeerde landschap van hoog en laag en open en meer begroeide delen is een lust voor het oog. Daarnaast kun je hier vele vogels spottenzoals fazanten, torenvalken en buizerds. De Wiebertjes, wat als kunstwerk is ontwikkeld, is nu een fraai natuur- en broedgebied.

Prachtige uitzichten

Wil je het gebied van grote hoogte ervaren? Ga dan naar de uitkijktoren aan de noordzijde, dezogeheten Heuvel B. De toren biedt uitzicht over Recreatiegebied Rottemeren en de skyline vanRotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Delft. Op heldere dagen heb je zelfs uitzicht op de zee!

.

Wat is er te doen in het Hoge Bergse Bos?

Actief zijn in het Hoge Bergse Bos

Wandelen en fietsen in het Hoge Bergse Bos

Een wandel of fiets rondje behoort ook tot de mogelijkheden. Onderstaand een aantal leuke routes/ parcours om te wandelen of fietsen:

Kunst en culturele activiteiten

 

  • Kunstwerken
    In het Hoge Bergse Bos kom je vele kunstwerken tegen. Het kunstproject Stille Wateren vanAnnelies Dijkman is hier één van. Het project bestaat uit vijf kunstwerken die verspreidt in het gebiedgeplaatst zijn. Daarnaast vind je er de spoortunnel van Marcel Kroonenburg, de Trophy 1993van Hans van Bentem en uitkijkpunt Lührs van Joanne Genderonneau en Sofie Boonman.
  • Cock Keramiek
    Pottenbak- en keramiek workshops en een winkel met zelfgemaakte kunst.

 

Eten en drinken in het Hoge Bergse Bos

Bereikbaarheid Hoge Bergse Bos

Klik hier voor de bereikbaarheid van het Hoge Bergse Bos.

Adres

Hoge Bergse Bos
Bergschenhoek

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account