Rotterdamse Salon

Rotterdamse Salon

De Rotterdamse Salon is een eigentijdse, 21e eeuwse plek, geïnspireerd op 17e eeuwse Salon gedachte. Onder het genot van hapje & drankje vrijzinnige ideeën uitwisselen over kunst, wetenschap, politiek

Geïnspireerd op Franse Salons

De Rotterdamse Salon is geïnspireerd op bijeenkomsten van Franse Salons die in de 17e & 18e eeuw door vrouwen werden geïnitieerd. De universiteit was verboden terrein voor vrouwen, om aan het hof te komen moest je van adel zijn!

Wilde je toch op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan bottom up avant la lettre! De Salonnières organiseerden vrijdenkersplaatsen. Daar kon men, onder het genot van een hapje en een drankje, ideeën uitwisselen, praten over kunst, wetenschap, bedrijfsleven en politiek. Interdisciplinair! Zo stimuleerden zij netwerken, strategisch handelen, zaken op de politieke, culturele en maatschappelijke agenda krijgen.

De rijk gedecoreerde setting van de originele Koopmanskamer - met beschilderd plafond en fantastische Rococo haardpartij - maakt de Rotterdamse Salon tot een bijzondere locatie. De Koopmanskamer is een ruimte die mensen, geesten en zinnen stimuleert, vandaar Salonnen in Rotterdam!

Salonnière Anja Berkelaar programmeert het Salonnenprogramma met innovatie, inspiratie en inzicht met subsidie van de Stad Rotterdam. De Vrije Programmering van de Salon past bij de Vrije Gedachte! Bij meer dan 15 reserveringen wordt de sessie in de agenda opgenomen.

Rotterdamse Salon huiskamerconcert

Rotterdamse Salon huiskamerconcert

Salonniere Anja Berkelaar

Salonniere Anja Berkelaar

Rotterdamse Salon

Rotterdamse Salon

Kalender 2019

Let op, voor de actuele en volledige kalender ga naar www.rotterdamsesalon.nl 

Gender Tender

De Rotterdamse Salon zet de spotlight op vrouwelijk succes, voorbij de onder-belichting of -waardering. Een keer niet bescheiden over vrouwelijk talent of originaliteit of intelligentie of kunde of bekwaamheden. Werk dat vrouwen mooier en aantrekkelijker maakt! Leuk om naar vrouwelijke genieën te kijken & luisteren. Juist de verrassing, het niet vanzelfsprekende boeit! Met humor!s

 • Vrijdag 19 april
  Grace Jones, superwoman met een groot hart!
  The Gender Tender / De Scherpe Blik / Jos van der Burg
 • Zondag 28 april
  Her Story
  The Gender Tender / Karin Haanappel
 • Zondag 29 mei
  Hear hear
  The Gender Tender / Andries Ponsteen
 • Vrijdag 24 mei
  Much Loved (film verboden in Marokko)
  The Gender Tender / De Scherpe Blik / Jos van der Burg
 • Vrijdag 14 juni
  Camille Claudel
  The Gender Tender / Jos van der Burg
 • Zondag 30 juni
  Vrouwelijke innovatoren
  The Gender Tender / Claudia Christern
 • Zondag 8 september
  Vrouwelijke modeontwerpers
  The Gender Tender / Carien Kanters
 • Vrijdag 27 september
  Suffragette
  The Gender Tender / De Scherpe Blik / Jos van der Burg
 • Zondag 29 september
  Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk
  The Gender Tender / Martine Kouwenhoven

Overige activiteiten bij de Rotterdamse Salon

 • Huiskamervoorstellingen
 • Unplugged muzieksessies
 • Cd- en boekpresentaties
 • Vaste ontmoetingsplek voor het Biographisch leesgenootschap en het filmgezelschap De Scherpe Blik
 • Salon Education, hier spreekt de spreker die alles van een bepaalde niche weet
 • Vergaderen

Vergaderen

De Rotterdamse Salon is te huren tot 25 personen. Het is het veelzijdigste oudste pand aan de Rotte. "Het is een ongeloofelijk leuk pand om te zijn. De Rotterdamse Salon heeft een prachtig beschilderd plafond met een rijke symboliek! Het is weer wat anders dan naar systeemplafonds te kijken! Hier vergaderen en workshoppen is een belevenis, niet standaard zoals in bijvoorbeeld Engels of een hotel of een tijdelijk trendy plek. Hier heb je een speciaal historisch tintje en een soort beslotenheid en intimiteit die je nergens anders vindt."

Eeuwig duurt het langst! Er is geen andere 18e eeuwse vergaderlocatie in Rotterdam. Een huis met een verhaal! Je komt terecht in een 5 bij 5, rijk gedecoreerde, originele Koopmanskamer met een 3 eeuwen oude sfeer. Het prachtige huis is even helemaal van jou! De besloten omgeving van de vergaderlocatie zorgt voor concentratie op de inhoud en het proces. Ze werken met verfijnde culinaire arrangementen van kookkunstenaars Katrien van der Eerden of Francois Culinair en besteden zorg en aandacht aan jou en het gezelschap.

Faciliteiten:

 • Ruimte voor 25 losse stoelen voor lezing/workshop of 2 tafels met 18 zitplaatsen waaraan vergaderd of gegeten kan worden
 • Kosteloze beschikking over WIFI, beamer, scherm en flipover
 • Catering

 

Rotterdamse Salon 18e eeuws pand

Rotterdamse Salon 18e eeuws pand

Rotterdamse Salon na de oorlog

Rotterdamse Salon na de oorlog

Adres

Rotterdamse Salon
Rechter Rottekade 407
3032 XH
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account