Rotte Kijker Rottemeren

Rotte Kijker Rottemeren

Op dit punt zie je een panorama van het Rottemeren gebied. Dit recreatiegebied kenmerkt zich door aan de ene kant de openheid van het landschap bij de meren en aan de andere kant meer het intieme parkachtige landschap met veel bomen en struiken.

Ook sta je hier naast de oude zagerij waar vroeger boomstammen via de rivier aangevoerd werden, thans een plek voor ontspanning en een versnapering. En aan de overkant een graanmolen en een sluis naar het achterland. Symbolen van een tijd waarin dit water vooral een productieve betekenis had, waar het nu juist een grote betekenis heeft in de onstpanning en het welzijn van bewoners en bezoekers van dit gebied.

Deze Rotte Kijker staat direct aan de oever. Hier daal je af richting het water en kun je de Rotte aanraken. Met je voeten in het water kijk je over het oppervlak richting de andere kant. Hier gaat de kijker een verbinding aan met de Rotte Kijker bij de Eendragtspolder aan de overkant en ontstaat er een bijzonder interactie tussen twee oevers.

Rotte Kijkers

Langs de Rotte staan in totaal vier bijzondere Rotte Kijkers. Het zijn rustpunten of ontmoetingsplekken tijdens het fietsen, je kunt ze gebruiken als picknickplek, maar ook als punt waar iets valt te lezen over het gebied. Ze zijn kunstwerk en uitkijkpunt in één! Alle Rotte Kijkers zijn speciaal ontworpen voor de plek waar ze staan.

LOCATIES

De locaties waar de Rotte Kijkers staan zijn: Bleijswijkse Verlaat, Willem Alexander Roeibaan, Molenviergang, Rottemeren Bleiswijk (ter hoogte van Vidaa Lago).

Maak een rondje langs alle Rotte Kijkers met deze route.

Rotte Kijker A12

Rotte Kijker A12

Rotte Kijker Bleiswijkse Verlaat

Rotte Kijker Bleiswijkse Verlaat

Rotte Kijker Eendragtspolder

Rotte Kijker Eendragtspolder

Rotte Kijker Rottemeren Bleiswijk

Rotte Kijker Rottemeren Bleiswijk

SAMENWERKING

De Rotte Kijkers zijn ontworpen door Kunstenaarsgroep Observatorium en Ontwerpstudio Gridt. Eerder werkten zij al samen met het project ‘De Straatkijkers' in het centrum van Rotterdam. Nu bundelen ze weer hun krachten om de Rotte in de kijker te zetten. 

Kunstenaarsgroep Observatorium

Kunstenaarsgroep Observatorium is een studio voor kunst in de openbare ruimte en place-making in Rotterdam. Hun kunstwerken creëren nieuwe betekenis voor plekken in verandering, zijn idealiter een gastvrij oord dat de verbeelding stimuleert en bieden een reflectie op de omgeving: ze scherpen de blik op de wereld om ons heen!

Ontwerpstudio Gridt

Gridt is een ontwerpstudio en streeft naar het samengaan van beeldende kunst en architectuur. In een juiste vorm en balans vloeien zij in elkaar over tot een sterk geheel. De relatie van de mens en zijn omgeving staat hierin vaak centraal. Het maken van plekken met betekenis en identiteit. Op de schaal van de stad of het individu, tijdelijk dan wel permanent, ligt de focus op het verwonderd raken in ruimtelijke beleving.  

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR...

De Rotte Kijkers zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Lansingerland, de gemeente Zuidplas, het Hoogheemraadschap en het programma Rivieroevers van de gemeente Rotterdam.

750 JAAR DAM

De Rotte Kijkers zijn geplaatst vanwege de viering van 750 jaar dam in de Rotte in 2020. Op de dam is Rotterdam ontstaan en uitgegroeid tot de bruisende wereldstad die het nu is.

Adres

Rotte Kijker Rottemeren
Rottedijk nabij 11
2665 KS
Bleiswijk

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account