Speel- en beweegpolder Hennipgaarde

Speel- en beweegpolder Hennipgaarde

Eén van de leukste plekken in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen is de nieuwe speel- en beweegpolder in de Hennipgaarde. Kinderen kunnen er spelen en bewegen in het groen en de natuur ontdekken.

Ontworpen door leerlingen

Leerlingen hielpen met het ontwerp van de speel- en beweegpolder. Er is een waterpomp, een blotevoetenpad, een doolhof en een trekpont. Je kunt er heerlijk ravotten rond een poel en bij de glijbanen. Ook vind je er kruip-door-sluip-door-routes en een klimheuvel.

Sport- en Spelactiviteiten

Stichting Vrienden van de Hennipgaarde organiseert er regelmatig sport- en spelactiviteiten. Naast de speel- en beweegpolder zijn er in de Hennipgaarde ook natuurakkers, een pluk- en kruidentuin, een wilgengriend, een paddenpoel en een boomgaard. Vrijwilligers van de Stichting Natuurpolders doen er het beheer en geven lessen in de natuur. Daarnaast zorgt de Zevenhuizensche IJsclub voor een natuurijsbaan als het gaat vriezen. 

De Hennipgaarde is een deelgebied van de Eendragtspolder en is gelegen tussen de roeibaan Willem-Alexander Baan en het dorp Zevenhuizen. Staatsbosbeheer beheert deze speel- en beweegpolder in opdracht van Recreatieschap Rottemeren.

Bereikbaarheid

Kom zoveel mogelijk per fiets of te voet. Kom je met de auto? Parkeer deze dan bij de roeibaan aan het Nely Gambonplein 1 in Zevenhuizen.

Adres

Speel- en beweegpolder Hennipgaarde
Slingerkade
Zevenhuizen

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account