Ommoordse Veld

Ommoordse Veld

Het Ommoordse Veld ligt, in de Rotterdamse wijk Ommoord, ingeklemd tussen de Bergse Linker Rottekade en de President Wilsonweg.

Nieuwe hooi- en weilanden door drooglegging

In het begin van de 19e eeuw bestond dit gebied nog grotendeels uit 2 plassen. De Veenderij in het westelijke deel grenzend aan wat nu Klaverbuurt heet en het Pennegat wat op de plaats van de huidige buurt Keizershof lag. De plassen waren ontstaan door het afgraven van veen voor het winnen van turf. Turf was lange tijd een veel gevraagde brandstof. Na 1867 werden de plassen drooggelegd en ontstonden er nieuwe hooi- en weilanden.

Kinderboerderij de Blijde Wei

In het centrum van het gebied, tegen de kade aan, ligt de kinderboerderij De Blijde Wei met een Educatiecentrum. Een lustoord voor kinderen. Dichtbij de kinderboerderij ligt de kanovijver met aan beide oevers prachtige moerascypressen. Het visdiefje vertoont op deze plek regelmatig zijn grappige capriolen bij het vangen van visjes. Uiteraard ontbreekt een andere viseter, de gracieuze blauwe reiger, niet en wordt een enkele keer ook de grote zilverreiger en het ijsvogeltje gezien. In oktober 2008 werd het Ommoordse Veld verkozen tot mooiste groenplekje van de deelgemeente Prins Alexander. Als beloning zijn langs de kade 3 walnootbomen gepland met in het midden een klimaatpaal.

Wandelen en natuur

Wandelaars, natuurliefhebbers en recreanten komen in het Ommoordse Veld ruim aan hun trekken.

Bron: IVN

Adres

Ommoordse veld
President Wilsonweg
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account