Uitkijkpunt Lührs - Joanne Gendronneau en Sofie Boonman

Met dank aan dhr. Lührs. Hij hield van de Rottemeren. Hij vond het gebied belangrijk voor de recreatie en inspiratie van de mens. Daarom ook droeg hij het recreatieschap een warm hart toe. En daarom maakte hij dit uitkijkpunt mogelijk*. Het uitkijkpunt kreeg zijn naam. En vormt nu een tastbare herinnering aan hem.

Het uitkijkpunt Op een markante plek in het Hoge Bergse Bos staat het uitkijkpunt, een kompas met windrichtingen. Het is even een klim, maar vanaf het punt is het puur genieten. Genieten van het weidse uitzicht. Genieten van de skyline van Den Haag en Rotterdam.

Het ontwerp en de ontwerpers Het uitkijkpunt, een kompas met windrichtingen, is in opdracht van het recreatieschap Rottemeren ontworpen door landschapsontwerper Joanne Gendronneau. De Zit-elementen, van geïmpregneerd glad beton, komen uit de koker van ontwerper Sofie Boonman.

Sofie Boonman Academie Beeldende Kunsten Maastricht, vormgeving van product en sieraad. Vorm en functie strijden om voorrang, maar ervaren dat ze samen het beste werken en het beste samenwerken. Een harmonieuze samenwerking die tot een ideaal resultaat zal leiden. In de natuur gaat dat als vanzelf. Daar heeft elke vorm een functie. De natuur vormt voor Sofie de logische en onuitputtelijke inspiratiebron, omdat elk onderdeel van de natuur, esthetisch en functioneel, telkens weer voldoet aan de eisen van haar omgeving. Iedere vorm en functie, en dus ieder product vraagt om zijn eigen materiaal. Daarom werkt zij in diverse materialen zoals keramiek, kunststof, textiel, hout en metaal.

Adres

Uitzichtpunt Lührs
Hoge Bergse Bos
Bergschenhoek

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account