Mountainbikeparcours Bergschenhoek

Mountainbikeparcours Bergschenhoek

In het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek vind je één van de meest technische MTB-parcours van Nederland. Het parcours gaat door de heuvels van het bos die ontstaan zijn door grootschalige vuilstort.

Het parcours

Het parcours op deze voormalige vuilstort bestaat uit drie delen. Een deel nabij Outdoor Valley (Heuvel B) en een deel nabij het Outdoor Valley Wintersport (Skiberg) en een berg er tussenin (Middenberg).

De lengte van het gehele parcours bedraagt ongeveer 7 kilometer en heeft meer dan 100 positieve hoogtemeters per rondje. Het parcours bestaat uit snelle afdalingen en steile klimmetjes, maar ook enkele vlakkere gedeelten. Goede bescherming, helm en handschoenen zijn een vereiste. De paden zijn hoofdzakelijk singletracks. Het parcours is voorzien van een halfverharding van metselpuingranulaat. Over het algemeen is het parcours het hele jaar rond rijdbaar. In de winterperioden kunnen bepaalde gedeelten echter vrij modderig zijn en om schade aan het parcours te vermijden kan je dan beter even niet deze route rijden.

Klik hier voor de route van mountainbikeparcours Bergschenhoek.

Mountainbike huren?

Heb je zelf geen MTB? Dan kun je deze huren bij Outdoor Valley.

Adres

Mountainbikeparcours Bergschenhoek
Hoeksekade 141
2661 JL
Bergschenhoek

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account