Molen Stempel Fietstocht

Samen met de Beleef Zuidplas ambassadeurs - recreatiepark de Koornmolen, Park Hitland & Molen Windlust - zijn er twee fietsroutes dwars door onze watertuin in kaart gebracht. Een korte route van ongeveer 25 km voor gezinnen met kinderen en een lange route van ongeveer 40 km voor de bikkels, langs onze prachtige monumentale blikvangers aan de horizon: de molens van Zuidplas.

Ontdek al fietsend de watertuin op z’n mooist!

Stempelkaart

De routes vind je op de Molenstempelkaart. Haal voor je aan de fietstocht begint de stempelkaart op bij:

  • Recreatiepark de Koornmolen, Tweemanspolder 6A in Zevenhuizen
  • Park Hitland, Blaardorpseweg 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Van Der Valk Hotel Rotterdam - Nieuwerkerk, Parallelweg - Zuid 185 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Stempel de kaart vol bij de stempelpunten tijdens je fietstocht. Aan het einde van de rit krijgen kinderen bij een volle stempelkaart bovendien een lekkere versnapering. Lever daarvoor je volle stempelkaart in bij Recreatiepark de Koornmolen of Park Hitland. Je kunt zelf bepalen waar.

Stempelpunten

Volg je een van de routes op de kaart, dan kom je onderweg stempelkastjes tegen. In deze kastjes zitten stempels die je op de stempelkaart kunt zetten. De stempelpunten vind je op de stempelkaart, maar voor alle duidelijkheid zie je ze hier ook op een rij:

  • Nieuwerkerk aan den IJssel – Molen Windlust
  • Zevenhuizen bij de achterste molen op de 3-as Molenviergang, achteraan het schelpenpaadje, Tweemanspolder Nr.1
  • Zevenhuizen bij de aparte molen van de Molenviergang -> Tweemanspolder Nr. 4
  • Zevenhuizen bij de Eendrachtsmolen

Op de route kom je diverse eet- en drinkgelegenheden tegen en leuke bezienswaardigheden, zoals het veerpontje naar Ouderkerk en de natuurspeeltuin de Hennipgaarde. Alle tips vind je terug op de stempelkaart.

Deel je eigen tocht via Facebook of Instagram: #molenfietstocht. Dan maak je ook nog eens kans op een supertoffe Zuidplas waterfles. 

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account