Rondje Zevenhuizerplas

Rondje Zevenhuizerplas

Per fiets ontdek je de Zevenhuizerplas en een stukje rondom het Nessebos. De route kun je hier downloaden. De hotspots zijn op de kaart aangegeven met een letter. Een aantal andere bezienswaardigheden en activiteiten is op de kaart aangegeven met een nummer.

Download de fietsroute Zevenhuizerplas en Nessebos.

Zevenhuizerplas

Even boven Rotterdam, net onder de Eendragtspolder, ligt de Zevenhuizerplas. De plas is ontstaan uit zandwinning en is een waar paradijs voor watersporters. Kanoen, suppen, zeilen en surfen kan hier allemaal. De plas staat indirect in verbinding met de Rottemeren. Zonaanbidders strijken neer op het Nesselandse strand.

Een rondje wandelen om het meer brengt je van het drukke strand in de rustige gedeelten waar veel watervogels zijn. Denk aan ijsvogel, aalscholver, reiger en allerlei rietvogels. Aan de noordoever vind je een moerasbos en kun je twee van de vier natuureilandjes bezoeken.

Nessebos

Het Nessebos ligt ten zuiden van de Rottemeren net boven deelgemeente Prins Alexander. Het is een gevarieerd gebied waar bos, water en moeras elkaar afwisselen. Op de graslanden kom je regelmatig de schaapskudde tegen die zorgt dat het bos niet dichtgroeit. Vanaf de dijk kun je goed een hoogte verschil zien tussen de Nessepolder en het Nessebos. Vroeger was de turf hier van mindere kwaliteit waardoor het niet is afgegraven.


In het Nessebos kun je alleen wandelen. Er is een mooi natuurpad uitgezet met routepaaltjes. Aan de noordkant vind je een oude boomgaard, de bijenstal van het Ambrosius Gilde en het ‘Welzijnsbos’. Tijdens de tocht van vandaag fiets je er omheen. Kom dus vooral eens terug voor een wandeling door dit prachtige gebied.

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account