Vidaa

Vidaa

Het eiland Vidaa is een unieke locatie in de rook van Rotterdam en biedt ruimte voor diverse inspirerende mogelijkheden. Rust, harmonie en balans, zowel op het werk als op privé gebied. Vidaa staat voor een leven in balans en biedt daarom ook diverse activiteiten, zowel zakelijk als privé, die binnen deze grondgedachte passen. Bij Vidaa kan je vergaderen, trouwen, feesten en genieten. Reduceer stress met een wandeling over het prachtige landgoed. Op Landgoed Vidaa tref je ook Restaurant Bij Ad. 

Activiteiten bij Vidaa

Vergaderen

Landgoed Artihove/Vidaa, een bijzondere vergaderlocatie! Het landgoed beschikt over diverse vergaderlocaties, congreslocaties en mogelijkheden om van je vergadering een succes te maken. Je kan een vergaderlocatie en/of congreslocatie huren of een vergaderarrangement reserveren.

Creativiteit zit in de genen van Vidaa. Rust, harmonie en balans op werk en privé gebied. Reduceer stress door je vergadering te onderbreken met een wandeling over het prachtige eiland of geniet van een heerlijke lunch in het restaurant.

Efficiënt vergaderen is een kunst. Een goede voorzitter, agenda en notulist zijn een voorwaarde maar wist je ook dat wetenschappelijk is aangetoond dat de aandacht na 45 minuten sterk verminderd? Vidaa ondersteunt je om jouw vergadering efficiënter te maken. Dit doen zij door je in de gelegenheid te stellen de vergadering te onderbreken met een andere activiteit. De activiteiten kunnen natuurlijk ook voor of na een bijeenkomst geboekt worden.

De vergaderlocaties en congreslocaties hebben een capaciteit van 5 tot maximaal 200 personen.

 • Het Buitenhuys
  Dit is een op zichzelf staande locaties op het landgoed. Deze locatie is zeer geschikt voor vergaderingen en beschikt over sanitaire voorzieningen. Voor de lunch en/of diner maa je een kleine wandeling van twee minuten naar het restaurant het Wapen van Vidaa
 • De Mongoolse Ger
  De traditionele Mongoolse Ger bevindt zich op een unieke locatie op het eiland en beschikt over sanitaire voorzieningen. De Ger is uitermate geschikt voor een vergadering, congres en/of receptie. De Ger heeft een eigen terras waar je de dag kan afsluiten met een borrel, buffet en/of BBQ. De lunch kan je nuttigen in het restaurant 'Het wapen van Vidaa' of laten verzorgen op je eigen locatie.
 • Vidaa Rest
  Deze is gelegen in het restaurant, echter betreft dit een aparte locatie. In overleg heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het terras of het gehele restaurant. Deze locatie is zeer geschikt voor een vergadering, congres, receptie, lunch en/of diner.
 • Pura Vidaa
  Dit zijn twee, met elkaar verbonden grote zalen welke ook onafhankelijk van elkaar kunnen worden gehuurd. Deze locatie is zeer geschikt voor vergaderingen, bedrijfspresentaties, bedrijfsvieringen, recepties, congressen, trainingen en grotere evenementen. De locatie is prachtig gelegen aan het water en beschikt over een ruim privé terras waar je vrij gebruik van kunt maken. Je kan de dag afsluiten met een borrel, een uitgeserveerd diner, walking diner, BBQ of buffet op dezelfde locatie.
 • Pura Vidaa III
  Dit is de nieuwe vergaderzaal van Vidaa en is gelegen in Pura Vidaa, echter betreft dit een aparte ruimte.
 • De Wijnbar
  Deze grenst aan de showroom van Artihove en heeft een eigen bar, een naastgelegen terras en sanitaire voorzieningen. De Wijnbar is zeer geschikt voor een vergadering, borrel, High Tea, High Wine en eventueel een wijnproeverij.

Trouwen

Nabij Rotterdam ligt het pittoreske landgoed Artihove/Vidaa: De officiële trouwlocatie van gemeente Lansingerland.

Vidaa staat voor een leven in balans

Dit principe hanteren zij ook voor jullie perfecte bruiloft. Bij een onvergetelijke dag is alles in balans: de locaties, het eten, de muziek, de ceremonie en de sfeer. Met het sprookjesachtige eiland, de prachtige aangelegde tuinen, natuur en de authentieke, originele locaties, biedt Vidaa een omgeving die zeer sfeervol en romantisch is. Het landgoed beschikt over verschillende locaties voor de trouwceremonie, diner en het feest, zowel op het waanzinnige eiland als op het moderne terras van onze locatie Pura Vidaa. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar, waardoor jullie de gasten per onderdeel van de huwelijksdag kunnen verrassen met steeds een nieuwe locatie en nieuwe sfeer.

Met een pontje over het water of via de houten brug wordt het eiland betreden waar jullie een ceremonie ervaren in het door jullie gewenste thema. Buiten trouwen is momenteel de trend, Vidaa biedt volop mogelijkheden. Bekroon jullie liefde met een ceremonie midden in de natuur. Het landgoed biedt diverse plekken en binnenplaatsen, met romantische prieeltjes, omringd door bos en aan het water. Op elke locatie kunnen zij de gewenste setting voor jullie creëren.

Trouwen op een eiland!

Het droomeiland Vidaa is een prachtige locatie om jouw huwelijk te voltrekken. De romantisch versierde bruggen, de originele Ger, het prachtige prieel in het bos en je eigen pontje om naar je gasten toe te gaan, maken het eiland uniek en uitermate geschikt voor jouw bruiloft, een sfeervolle belevenis.

De sfeervolle inrichting van hun locaties, de muziek, je gasten en niet te vergeten jullie zelf als bruidspaar maken er een onvergetelijk feest van.

Romantiek voert de boventoon!

Op verzoek regelt het Wedding team vervoer naar huis of naar het hotel, voor jou en/of je gasten. Het Wapen van Vidaa werkt samen met verschillende hotels in de nabije omgeving. Zij kunnen dus ook de overnachting regelen.

Wellness

Balans tussen lichaam en geest staat centraal bij het wellness programma van Vidaa. Even weg van stress en uit de sleur betekent weer fris, kalm en helder deelnemen aan de maatschappij, die steeds meer van ons eist. Houd lichaam en geest gezond en ga heerlijk een dagje ontspannen! Volg yoga en meditatie lessen in een unieke Mongoolse Ger of neem deel aan spirituele workshops. Maak er een onvergetelijk dag van en je zult je na afloop herboren voelen. 
 
Vidaa staat onder andere voor welzijn, rust, inspiratie en natuurlijke kracht. Vidaa biedt faciliteiten die een gezond lichaam en een sterke geest kunnen bevorderen. Ons eiland vol bloemenpracht, vijvers, tuinen en bijzondere vlinders, vogels en planten zal u inspireren en rust geven. Vidaa heeft een speciale vlinder- en bijenweide waar de meest kleurige en geurige bloemen staan, zoals Bosrank en Clematissen. Vidaa laat de natuur op het eiland haar gang gaan en laten planten zoals bijvoorbeeld de brandnetel staan. Ook deze plant is een levensbron voor vlinders.  Voor de bijen is er naast de speciaal aangelegde weide ook nog een bijenhotel. Een bijenhotel levert een grote bijdrage aan het voortbestaan van wilde, solitaire bijen en wespen. Deze worden namelijk bedreigd door ziektes pesticiden en het gebrek aan natuurlijke planten en bloemen. Een bijenhotel bestaat uit stukken hout waarin gaatjes worden geboord van verschillende diameters en lengtes. Afhankelijk van deze grootte worden de gaten als nestholte gebruikt door verschillende soorten wilde bijen.
 
Je kunt op het eiland ook verschillende vogels, libellen en amfibieën bewonderen. Je vindt er bijvoorbeeld aalscholvers, winterkoninkjes, blauwe reigers, bosrietzangers en buizerds. Er is op het eiland ook een uitgebreide kruidentuin te bezoeken. In deze tuin zijn verschillende grondsoorten te vinden. Deze soorten zijn met zorg uitgekozen om de planten precies te bieden wat zij nodig hebben. Hierdoor kunnen de planten floreren en komen ze beter op smaak. Je vindt bijna 20 kruidensoorten in de tuin, waaronder oregano en munt. De geuren komen je al vanaf grote afstand tegemoet! Bij Vidaa ontdek je het verband tussen kunst en je goed voelen. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, nieuwe inspiratie op doen en genieten! Je kunt de prachtige kunst bewonderen in de beeldentuin van Artihove, maar ook op het eiland zelf. De beelden zijn gemaakt door topkunstenaars, zoals kunstenares Corry Ammerlaan- van Niekerk. 
 
Blote Voetenpad
Op je blote voeten door de natuur lopen geeft een gevoel van vrijheid. Het is een bijzondere ervaring om de verschillende prikkels te voelen. Op het eiland is een speciaal aangelegd blote voeten pad te vinden dat bestaat uit verschillende soorten grond, zoals gras, zand, schelpen, grind, keien, houtsnippers en dikke takken. Blootvoets lopen op verschillende ondergronden heeft een positieve werking op het lichaam, omdat de bijzondere prikkels de zenuwbaanuiteinden onder je voet doen stimuleren. 
 
Klankmeditatie
Hoe beter je lichaam functioneert, hoe krachtiger je in het leven staat. Gezondheid en vitaliteit staan centraal bij Vidaa. Persoonlijke ontwikkeling en balans tussen lichaam en geest zijn hierbij van groot belang. Bij Vidaa word je gestimuleerd een bewuste en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Gezond van binnen en van buiten.Je kunt genieten van een bijzondere klankschaal meditatie gegeven door een docent. Tijdens de sessie hoef je niets anders te doen dan jezelf over te geven aan de klanken, waardoor er een diepe rust ontstaat, blokkades kunnen worden losgelaten en weerstand en angst worden weggenomen. 
 
De inspiratietuin
De inspiratietuin op het eiland is een heerlijke plek om te mediteren, te wandelen of rustig te zitten. Je vindt er verschillende bomen, planten en bijzondere stenen zoals de rozenkwarts. De Egyptenaren voegden poeder van deze steen vroeger al toe aan cosmetica, voor een stralende teint. Het is de steen van het hart en de liefde en werkt kalmerend. 
 
Chakratuinen
Er zijn ook meerdere tuinen, met elk haar eigen wijsheden om over na te denken en geïnspireerd door te raken. De Ginkgo Biloba, oftewel de Japanse Notenboom wordt gezien als levende fossiel. De boom staat symbool voor vruchtbaarheid en hij kan hoger worden dan 12 meter. Extract van de gedroogde waaiervormige bladeren wordt vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde. 
 

Adres

Vidaa
Hoeksekade 162
2661 JL
Bergschenhoek

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Vidaa.

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account