Start boswerkzaamheden Hoge Bergse Bos

Staatsbosbeheer start maandag 2 augustus met werkzaamheden in het Hoge Bergse Bos. Ze halen de essen weg en werken aan het zogeheten 'planmatig bosbeheer'. Het verwijderen van de essen komt door de essentaksterfte, waardoor de essen ziek worden. Het planmatig bosbeheer betekent dat de bomen 'gedunt' worden. Ze halen dan sommige bomen weg, zodat andere bomen meer de ruimte krijgen om te groeien. Daarnaast voeren ze een verjongingskap in de populieren uit. Dit verbetert de bosstructuur waardoor het bos ook in de toekomst bos blijft. Je kan aan de rode stip op een boom zien dat ze die boom gaan verwijderen.

Op pad met de boswachter

Eerder dit jaar liepen we met boswachter Mark Vermeulen mee. In dit filmpje vertelt hij je hoe onder andere het proces van dunning in elkaar steekt:

Gemengd bos

Bomen die de beheerders kappen, planten ze op een andere (open) plek weer aan. Ook plaatsen zij verschillende struikenplanten op de open plekken. Zo moet er uiteindelijk een gemengd bos ontstaan, wat er voor zorgt dat de bomen beter beschermd zijn tegen ziektes. Uiteindelijk zal het wel een aantal jaar duren voordat er een bos staat, maar de eerste bomen en planten bloeien al mooi op!

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account