WaterWijzer rond de Rotte

Het project WaterWijzer wil kinderen meer verbinden met natuur èn de Rotte. Hiervoor komen leuke en leerzame buitenlessen voor de bovenbouw van de basisschool. De nieuwe editie van dit project start binnenkort dankzij provinciale subsidie. 

Waterwijzer rond de Rotte 2

Gratis buitenlessen

Kinderen gaan tijdens de buitenlessen met ‘hart’, ‘hoofd’ en ‘handen’ zelf spelenderwijs allerlei wonderlijk waterleven ontdekken. Ervaren natuur- en milieu-educatief medewerkers van Stichting NatuurWijs geven deze lessen. De meeste lessen duren een dagdeel. Scholen binnen de Rotterdamse ring kunnen ook kiezen voor een hele dag. Zij gaan dan per boot over de Rotte de stad uit naar de Rottemeren. Deelname aan de buitenlessen is gratis voor scholen. De inzet is via het lesprogramma 2.000 kinderen te bereiken in de komende twee schooljaren vanaf zomer 2018.

Nieuw paspoort over de Rotte

Deelnemende kinderen aan de buitenlessen krijgen het Rotte Paspoort mee. Dat is een leuk boekje vol vragen en tips voor kinderen om zelf met familie en vrienden de waternatuur rond de Rotte verder te ontdekken. Dit paspoort wordt nog vernieuwd en uitgebreid met natuurbelevingsroutes. Het zal bovendien verschijnen op internet in interactieve vorm.

Financiering

De uitvoering van het project WaterWijzer is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van:

  • Provincie Zuid-Holland
  • Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
  • Fonds NME
  • Gemeente Rotterdam:
    • Wijkraad Oude Noorden
    • Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk
    • Programma Rivieroevers

Meer informatie

WaterWijzer Rond de Rotte is een project van Stichting Plezierrivier de Rotte. In opdracht van deze stichting zorgt Eric Kortlandt als projectleider voor de projectuitvoering.

Wil je meer weten over het project. Neem dan contact op via deze link.

Waterwijzer rond de Rotte 1

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account