Programma Rivieroevers

Rotterdam dankt veel aan haar rivieren. Ontstaan aan de dam in de Rotte, daar waar de Rotte uitkomt in de Nieuwe Maas. De ontwikkeling van Rotterdam als wereldhaven werd mogelijk door het graven van de Nieuwe Waterweg. De Schie heeft een grote rol gespeeld bij de groei van Overschie, Delfshaven en Delft. Ondanks de grote betekenis van de rivieren voor Rotterdam, kunnen de rivieren nog beter benut worden om de stad levendiger, aantrekkelijker, natuurlijker en Rotterdamser te maken.

Nieuwe Maas, Rotte en Schie volop in ontwikkeling

Hardlopen, beetje vissen, struinen door het groen, terrasje pikken of liggen in het gras: de Rotterdamse rivieren worden nog mooier met alle activiteiten die de gemeente start met het programma Rivieroevers en het (regionale) programma Getijdenpark. Met een aantrekkelijke openbare ruimte wordt het langs de rivieren alsmaar mooier en ontstaat meer groen aan, in en onder het water.

In de binnenstad gaan we de kades van de Rotte bij het Grote Kerkplein groen maken en laten aansluiten op de Delftse Vaart. Ook komen er getijdenparken, dat is goed voor de flora en fauna. Nieuwe fiets-, wandel- en hardlooproutes, zoals het Nieuwe Maasparcours, laten je de rivieren ontdekken. En door het stimuleren van leuke en bijzondere initiatieven komen er steeds meer activiteiten langs en op de rivieren. Zo krijgen de Rotterdamse rivieren weer een echte boost!

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account