29
juni 2019
Zevenhuizerplas Experience

Zevenhuizerplas Experience

Zevenhuizerplas
10:00 - 17:00 uur

Kom naar de Zevenhuizerplas experience bij Lake7 & Beachclub7 op zaterdag 29 juni! Tussen 10.00 en 17.00 uur is daar van alles te beleven voor jeugd, gezinnen èn alle natuurliefhebbers. Ontdek de magische waterwereld op natuurexpeditie met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. En beleef de natuur op  één of meer van de verschillende korte natuursafari’s. Creatief aan de slag? Dat kan in workshops en allerlei bouwplaatsen. Daar maak je met natuurlijke materialen zandkastelen, natuurkunstwerken, of … muziek! Ben je sportief? Maak dan kennis met allerlei watersporten òp het water: suppen, kayakken, zwemmen, zeilen. Of ònder water: snorkelen en duiken. Instructeurs staan je bij.  

Ontdek zelf de natuur op watersafari’s

Safari vogels spottenSafari met Lodewijk HoekstraDè kans op een boeiende eerste kennismaking met de fascinerende natuur in de Zevenhuizerplas is meegaan met één van de flitsende natuurexpedities geleid door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. Deze expedities zijn ‘s ochtends.

Daarnaast zijn er de hele dag doorlopend verschillende korte natuursafari’s. Je kunt met experts vogels kijken door enkele vogelkolonies te bezoeken met de Qrafter, een snelle elektroboot. Vissen vangen kan met de vismeesters van HSV Groot Rotterdam: (weerhaakloos) vliegvissend vanaf een elektroboot, of door met een garnalennet op vissenjacht te gaan.  Voor waterdiertjes onderzoek staat een natuurgids van NatuurWijs klaar. Net als bij de safari’s om wilde planten te proeven.

Doe mee met creatieve workshops

Creatief Natuur daar zit muziek inCreatief zandkastelenJe creatief uitleven kan ook: bouw zandkastelen met de bouwmeesters van WestBeach. Voor een vlotte start neem je zelf je schepje mee. Op de mini natuurfotoworkshops helpt  een fotograaf je. Hiervoor neem je je eigen  camera of mobieltje mee. En een SKVR-kunstenaar helpt je met fantasiebeestjes maken van natuurlijk materiaal uit de omgeving. Daarnaast kun je van  wilgentenen iets moois vlechten. Ook kun je meedoen met de workshop: ‘natuur, daar zit muziek in’.

 

Ga actief watersporten

Sportief snorkelenSportief snorkelenUitdagingen op het water zijn er volop.  Zo is hier het eerste open Rotterdamse kampioenschap bellyboatracen. En maak zelf kennis met allerlei watersporten. Neem een kijkje onder water duikend of snorkelend … en ga op snorkelsafari. Of houd het hoofd boven water en ga zwemmen, kayakken, suppen of zeilen. Ervaren watersportinstructeurs staan paraat om je bij te staan.

Nodig voor het watersporten is minimaal een B-diploma. Kids onder de 16 jaar kunnen meedoen met een ouder of begeleider vanaf 18 jaar.

Bezoek Zevenhuizerplas Experience

Toegang tot het evenement is gratis. De organisatie wilt wel graag dat je je aanmeld via Facebook voor 28 juni. Je krijgt dan zeker weten een gratis stempelkaart voor twee activiteiten plus een goodiebag. Een extra stempelkaart kost € 5,- en is goed voor deelname aan twee activiteiten.

De evenementenlocatie Lake7 & Beachclub7 is goed bereikbaar per fiets en auto.

 

Adres

Zevenhuizerplas Experience
Strandweg 23
2761 DM
Zevenhuizen

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Zevenhuizerplas Experience

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account