Maas Cleanup op Landelijke opschoondag voor schone rivieren

Kom in actie op zaterdag 23 maart tijdens de Landelijke Opschoondag. Een dag waarop gemeenten, scholen, verenigingen, bedrijven en alle andere vrijwilligers zich inzetten tegen zwerfafval in hun buurt.

Dit jaar bundelt team De Rotte Plasticvrij de opschoonactiviteiten met Maas Cleanup. Maas Cleanup is enkele jaren geleden gestart in Limburg. Het is een beweging van vrijwilligers, bedrijven, (natuur)organisaties en bewoners die samenwerken voor een schone rivier de Maas. Hun doel: in plaats van veroorzaker, willen zij samen oplosser worden van het afvalprobleem in de rivier. Het initiatief is uitgegroeid tot een bruisende community van bedrijven en organisaties die met elkaar werken aan een duurzamere wereld. Ze zitten niet stil en willen nu niet alleen in Limburg aan de slag.

Maas Cleanup goes West

Dit jaar roepen ze, op de Landelijke Opschoondag op 23 maart, alle hulp in van aanverwante gebieden. Onder het motto Maas Cleanup Goed West roepen zij iedereen in gebieden rondom de Maas op, van Limburg tot Rotterdam in, deel te nemen met een opruimactie in hun buurt. Dat juichen wij natuurlijk toe.

Want of het nu de Rotte of de Maas is; schone rivieren, kades en leefomgeving, zonder plastic en ander zwerfafval, dat willen we toch allemaal.

Aanmelden

Doe je mee en ben jij van plan om op 23 maart aan de slag te gaan in jouw buurt, meld je actie dan ook aan op de website van Maas Cleanup: https://acties.maascleanup.nl/s/. Je vindt er ook informatie over pickup points voor spullen en ontmoetingsplaatsen voor een gezellig samenzijn na afloop. Meer informatie over de beweging Maas Cleanup vind je hier: https://maascleanup.nl/

Voor vragen en/of materialen of je aanmelden als De Rotte Plasticvrij Ambassadeur, daarvoor kun je natuurlijk ook bij team De Rotte Plasticvrij terecht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account