Top 5 Rotte Kunst

Ontdek kunst en cultuur van plezierrivier de Rotte. De rivier kronkelt vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. De rivier en haar omgeving biedt een verscheidenheid aan kunst en een diversiteit aan cultuur. Check www.OokditisdeRotte.nl voor verrassende tips.

1. Rondje kunst Rottemeren - wandel- en fietsroute

Hoge Bergse Bos kunstwerk categorieDit ‘rondje kunst’ bestaat uit een mooie wandelroute van 5,5 km en een evenzo een fraaie fietsroute van 26 km  door het bos- en waterrijke recreatiegebied Rottemeren. De route leid je langs diverse kunstuitingen en kunstgerelateerde objecten en locaties in het gebied. In het routeboekje vind je leuke en interessante informatie over die kunstuitingen en bezoekadressen van o.a. galerieën en exposities die je onderweg tegenkomt.

Breng tijdens je wande- of fietsltocht ook een bezoek aan de beeldentuin van Artihove, of aan de gallerie van Cock Keramiek. Tijdens de route zelf bewonder je o.a. het kunstproject Stille Wateren van Annelies Dijkman. 

Na de wandeling behoefte aan wat lekkers? Je kan op diverse plekken een hapje eten. Het Wapen van Vidaa is één van deze locaties.

Klik hier voor het routeboekje.

2. Artihove

Artihove Een bezoek aan Landgoed Artihove in Bergschenhoek doet beleven. Wandel door de beeldentuin van Artihove of bezoek de showroom. Wanneer je de showroom binnenloopt word je door de vele indrukken van kunst verrast. Artihove heeft een grote diversiteit aan geschenken, beelden en objecten, met allen een bijzondere motivatie. Zij doen ook opdrachten op maat zodat je je eigen creativiteit kwijt kan.

De showroom wordt omring door de beeldentuin van 1200 m2. Je kunt hier op je gemak in een natuurlijke omgeving de beelden bekijken. En wellicht de mooiste mee naar huis nemen na afloop?

Kom je met een groep, dan kan je ook diverse workshops doen zoals Delfts Blauwe Tegel beschilderen, dikke dames schilderen en versier je eigen dienblad. Een workshop Raku Stoken behoort ook tot de mogelijkheden.

Klik hier voor een impressie van de beeldentuin en voor meer informatie.

3. Cock Keramiek

Cock Keramiek categorieMet klei is er een zee aan mogelijkheden, vormen en structuren. In de oven gebeurt het vervolgens. De klei wordt kunst. Joop Cock, eigenaar van Cock Keramiek zit al 49 jaar in het vak. Bij binnenkomst in de galerie word je verrast door de hoeveelheid aan kunstobjecten. Potten, vazen, schaaltjes, De passie waarmee Joop spreekt over zijn objecten is intigrerend.  In de galerie is het werk van Joop Cock en de rest van zijn team te bezichtigen. Ontelbare vormen met eigen samengestelde glazuren, stooktechnieken, enzovoort, geven je bezoek aan de galerie telkens weer een ander kijk op klei en glazuren.

Als je met een groep komt dan bieden ze een workshop biscuit schilderen aan. Daarnaast zijn er diverse cursussen die individueel te volgen zijn.

Klik hier voor meer informatie en een bezoek aan Cock Keramiek.

4. Chabot Museum

Chabot museum categorieNet iets buiten het gebied, maar niet minder betrokken is het Chabot Museum. Het museum is een aan de Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949) gewijd museum, gevestigd in een monumentale villa in het Museumpark in Rotterdam.  Chabot, Rotterdam en de Rotte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als eigenzinnig expressionist, als schilder van boeren en tuinders, het Hollandse landschap langs de Rotte, als schilder van een authentiek oorlogsdocument, met Brand van Rotterdam als bekendste werk en als bewoner van de stad met een woning aan de Rotte. Het werk van de Rotterdamse kunstenaar Henk Chabot en die van tijdgenoten bieden inspirerende aanknopingspunten die nieuwe gezichtspunten bloot leggen. De focus op een oeuvre en daaraan gekoppelde collecties van verschillend verzamelaars bieden de mogelijkheid een puur en eigenzinnig Rotterdams verhaal in een internationaal verband op diverse niveaus te vertellen en te tonen. Een kijkje nemen in het Chabot Museum is zeker de moeite waard. Bekijk dan ook De Rotte in beeld bij nacht. Chabot schilderde het door hem zo geliefde weidse landschap met indrukwekkende luchten in alle jaargetijden.

Klik hier voor meer informatie en plan je bezoek aan het Chabot Museum.

5. Galerie AAAfresh123

AAAFresh123

Deze industriële galerie ligt aan de Rotte in een van de leukste wijken van Rotterdam, namelijk het hippe en opkomende gebied rondom het Noordplein. De galerie is van drie schilders, Hans Kleinjan (1958), Maikel Kleinjan (1984) en Roderik Faasen (1990). Ze begonnen samen te schilderen in het jaar 2009 in Rotterdam. In de afgelopen jaren hebben Hans, Maikel en Roderik een nieuw handschrift ontwikkeld. Hun drie art-ego's werden een nieuwe; 'AAA'. Na meerdere beurzen in Europa te hebben gehad, startten ze hun eigen galerijconcept, genaamd AAAfresh123. De meeste schilderijen die in de galerij worden getoond, zijn drietal-samenwerkingen. Deze galerie, gevestigd in Rotterdam en 700m2 groot, is uniek in zijn soort, omdat deze niet alleen kunst tentoonstelt maar bezoekers ook een voorproefje geeft van het creatieve proces. Door een gat in de muur te lopen kom je het atelier binnen en proef je de sfeer. De AAA Gallery is uitgegroeid tot de cult-woonkamer van Rotterdam / Nederland na tien jaar van 'live-painting', tentoonstellingen en shows.

Klik hier voor meer informatie en breng een bezoek aan de galerie.

 


 

%MCEPASTEBIN%
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account