Water weg uit de Rotte

Er is de afgelopen weken heel veel veranderd op de bouwplaats van RiF010. Het bruine grachtwater is verdwenen en de bodem is zichtbaar.

Bouwplaats RiF010

Loop je wel eens langs de bouwplaats? Echt een aanrader, want inmiddels zijn de contouren van RiF010 heel goed te zien. De kelder van het paviljoen, waar de kleedkamers komen, vind je aan de zijde van de Vlasmarkt. Aan de kant van de Markthal wordt de laatste hand gelegd aan de fundering voor de ruimte waar de golven gegenereerd worden. Eind januari al komt daar de golfinstallatie te staan.

In de tussentijd werkt de aannemer verder aan de wanden en de vloer. De kers op de taart is het rif, dat straks voor perfect brekende golven zorgt. Dat wordt in april geplaatst, als de rest van het bassin al helemaal klaar is. Daarna komt het water terug, maar dan prachtig schoon.

Tijd voor een feestje

Voor nu heeft RiF010 het laagste punt van de bouw bereikt. Om deze mijlpaal te vieren organiseren ze op zaterdag 9 december om 14:00 een feestje. Je krijgt dan de mogelijkheid om op de bodem van een van de oudste grachten van Rotterdam rond te wandelen. Dat kan maar even, want straks rollen hier honderden golven per uur langs. Dit exclusieve feestje is alleen voor genodigden en voor houders van SurfCredits.

Heb je nog geen SurfCredits? Dat kun je hier regelen. Je krijgt dan automatisch een uitnodiging voor het feest. Sowieso een goed idee om ze te bestellen, want met SurfCredits kun je straks als een van de eerste een surfsessie boeken. Wees er snel bij, want de eerste weekenden lopen al vol. SurfCredits doen het trouwens ook goed als kerst- of sinterklaascadeau.

Verwacht een toffe middag met een demo van skimboarder Adrien Raza, muziek en goodies van onze sponsoren. Kom langs en vier samen met ons het 'dieptepunt' van RiF010!

Bouwapp

Wil je de bouw van RiF010 rechtstreeks volgen? Download de app via de App Store of Google Play en mis geen enkele update! .

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account