Vernieuwde Crooswijksebocht: genieten aan en op het water

De Crooswijksebocht is flink opgeknapt. Rotterdammers kunnen nu nog meer genieten van de Rotte.

Een deel van de kade is vervangen door een schuin aflopende groene oever. Op de ligweides, met zijn bankjes en vele bomen en planten, is het fijn picknicken, lekker lezen of elkaar ontmoeten. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende natuurlijke speelplekken. Langs het water liggen goede fiets- en wandelpaden.

Op de nieuwe steiger – in de hoek van de Crooswijksebocht en Linker Rottekade – kunt u dicht bij het water zitten. Boten kunnen er tijdelijk aanleggen. Op verschillende plekken langs de rivier zijn boten en bijvoorbeeld sup boards te huur. Al peddelend over de Rotte kun je Rotterdam-Centrum en -Noord verkennen. Varen kan zelfs helemaal tot aan Moerkapelle.

Een tweede steiger, even verderop bij de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk, maakt uitvaarten per boot mogelijk.

Gezellig en uitnodigend

Volwassenen, buurtkinderen en organisaties zoals Stichting Plezierrivier de Rotte dachten de afgelopen jaren mee over de inrichting van de Crooswijksebocht.  

Bewoner Amar: ‘Ik ben heel blij met hoe het geworden is. Vroeger was het hier bijna allemaal steen en konden we alleen maar over de stoep langs de huizen wandelen. Vanuit waar ik woon, in het Oude Noorden, doe ik nu heel vaak met mijn hond Omeed een rondje langs beide kanten van de Rotte via de fietsbrug en de Zaagmolenbrug of de Noorderbrug.’

Natasja: ‘Ik woon hier tegenover, op vier hoog, en dit is nu heel mooi om op uit te kijken. Het is ook nog eens heel gezellig en uitnodigend geworden. Vooral met die extra bomen ben ik blij. Er spelen nu altijd veel kinderen. Het oude speelpleintje was eigenlijk te klein en mijn dochter ging daarom altijd aan de overkant van het water spelen. Nu kan dat lekker voor de deur!’

Rivieroevers

Zaterdag 27 augustus was de officiële opening, tijdens het jaarlijks terugkerende Waterfestival aan de Rotte. De vernieuwing maakt onderdeel uit van het programma Rivieroevers. Hierbij maken gemeente en partners de oevers van de Rotte en de Nieuwe Maas groener en aantrekkelijker voor recreatie.

De Crooswijksebocht is mede mogelijk gemaakt door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Provincie Zuid-Holland zorgde ook voor een bijdrage via het uitvoeringsprogramma van de Hof van Delfland.

Nasituatie Crooswijksebocht 1

Nasituatie Crooswijksebocht 1

Nasituatie Crooswijksebocht 10

Nasituatie Crooswijksebocht 10

Nasituatie Crooswijksebocht 14

Nasituatie Crooswijksebocht 14

Nasituatie Crooswijksebocht 20

Nasituatie Crooswijksebocht 20

Nasituatie Crooswijksebocht 21

Nasituatie Crooswijksebocht 21

Nasituatie Crooswijksebocht 22

Nasituatie Crooswijksebocht 22

Nasituatie Crooswijksebocht 22 B

Nasituatie Crooswijksebocht 22 B

Nasituatie Crooswijksebocht 24

Nasituatie Crooswijksebocht 24

Nasituatie Crooswijksebocht 28

Nasituatie Crooswijksebocht 28

Fotograaf: Arnoud Verhey

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account