Van alles te doen op Dag van de Bouw in het Lage Bergse Bos op zaterdag 18 juni

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni is de bouwplaats van de A16 Rotterdam in het Lage Bergse Bos voor één dag geopend voor publiek. Je bent van harte welkom! Neem een kijkje bij de Rottemerentunnel in aanbouw en bezoek de Expo A16 Rotterdam. Laat je voorlichten over de kwaliteitsimpuls en verken met een boswachter de groene omgeving.

 Tijdens je bezoek aan de bouwplaats kom je meer te weten over thema’s als ontwerp, techniek, inpassing en duurzaamheid en de toekomstige inrichting van het Lage Bergse Bos. Ook het Recreatieschap Rottemeren is aanwezig en presenteert haar plannen rondom de kwaliteitsimpuls van het Lage Bergse Bos.

Voor jong en oud

Ook voor kinderen is er een leuk programma. Kom knutselen of doe mee aan de speurtocht. Er is een materieelplein ingericht met hijskranen, graafmachines, zandwagens en zelfs een speciale duikcontainer.  Ga mee op excursie met een boswachter of ga op zoek naar de dieren van het Lage Bergse Bos. Er is een woodcarver die een Schotse hooglander uit een stam gaat zagen. En uiteraard kun je spelen in de zandspeelplaats.

Praktisch

Je bent van harte welkom op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 15.00 uur. Kom vooral met het OV of de fiets. Je fiets kan je kwijt bij de Eekhoornplaats en de Mollenplaats. Kom je wel met de auto? Parkeer dan op de parkeerterreinen in het Lage Bergse Bos, onder andere bij Bokkenplaats, Vossenplaats en Konijnenplaats.

Bron: Staatsbosbeheer

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account