Tweede editie Rotte Dam Loop 2023

Na een succesvolle eerste editie van de Rotte Dam Loop in 2021 keert de loop dit jaar terug op 18 juni met een uniek parcours langs de rivier de Rotte. De Rotte Dam Loop is een social run over afstanden van 21 of 10 km. Hardlopers of wandelaars kunnen tijdens de run genieten van het prachtige buitengebied en al slingerend langs De Rotte, met een mooi zicht op de skyline, Rotterdam binnenlopen.

“Wij willen graag dat iedereen het Landschapspark de Rotte van oorsprong tot dam beleeft”, aldus Carol Hol, voorzitter van de stichting Rotte Dam Loop en initiatiefnemer van de loop. “De rivier de Rotte is precies een halve marathon lang. Hoe kun je de Rotte beter beleven dan er van de polder en de venen tot de voeten op de dam in hartje Rotterdam langs te lopen of wandelen? Gevarieerder kan een halve marathon niet zijn!”

De Rotte Dam Loop

Deze Rotte Dam Loop is geen hardloopevenement maar een social run. Deelnemers gaan in groepjes of op verschillende tijdstippen het uitgepijlde parcours op. Vanaf de start bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos kronkel je langs De Rotte door de betoverend mooie omgeving naar het centrum van de stad. Bij de finish op de Binnenrotte (op de daadwerkelijke dam) staat voor deelnemers een lekker koud drankje klaar. Kortom, als deelnemer hoef je alleen maar te lopen en te genieten, de rest is allemaal voor je geregeld.

Het evenement wordt georganiseerd door Outdoor Valley, de Running Rebels en stichting Plezierrivier de Rotte. Zij vinden dat een halve marathon thuishoort in de stad Rotterdam. En wat is er nou mooier om dit langs de Rotte te doen. De ambitie is om deze prachtige loop uit te laten groeien tot een vaste loop in Rotterdam. 

Bij de inschrijving krijg je een running shirt en bij de finish onze stoere medaille waar we super trots op zijn en die iedereen wil hebben. Je kan terecht op de website van het evenementalles voor meer informatie. Vanaf 19 april 12:00 uur kan je je inschrijven. Bekijk ook zeker nog even de prachtige medaille en de hardloop- en wandelparcoursen.

Zien we je de 18e?

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account