Staatsbosbeheer schenkt 120 bomen

Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar. Om dit te vieren schenkt Staatsbosbeheer 120 bomen aan de stichting Plezierrivier de Rotte. Deze stichting zet zich op diverse domeinen in voor de Rotte (zie ook www.derotte.nl). Het geschenk is ten behoeve van vergroening van de wijken Noord en Crooswijk in de nabijheid van de Rotte in de stad Rotterdam. Staatsbosbeheer investeert hiermee zowel in de groene verbinding tussen stad en groen ommeland, als in de sociale verbinding. De werkzaamheden, visie en bevlogenheid van Stichting Plezierrivier de Rotte sluiten hier op aan. Bewoners van Rotterdam profiteren van het geschenk; een aantal van de cadeaubomen zijn namelijk vruchtenbomen en geven daarnaast schaduw en dragen bij aan het wegnemen van hittestress.

Eerste boom geplant

Woensdag 11 december werd de eerste boom geplant door de stichting Plezierrivier de Rotte, Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer) Bert Wijbenga (wethouder buitenruimte Rotterdam en tevens voorzitter bestuur recreatieschap Rottemeren) en kinderen van groep acht van de Islamitische Basisschool Noen. De eerste boom is geplaatst in Crooswijk en is een 'Kroosboom'. Deze boom is symbolisch, omdat vroeger in Crooswijk de beroemde kroosbomen (Pruimenbomen) zijn gekweekt.

Boom geadopteerd

Vooruitlopend op de volledige herinrichting van de Crooswijksebocht over anderhalf jaar, adopteren de kinderen van basisschool Noen nu alvast de eerste boom in de Crooswijksebocht.Om die reden waren zij aanwezig bij het planten van de eerste boom.

Meedenken over locaties en types overige 119 bomen

Het plan is om op diverse plaatsen in de nabijheid van de Rotte nog meer voedselbomen te planten zoals bv. notenbomen, zodat bewoners, jong en oud, de vruchten kunnen eten en meer kennis opdoen van/over de natuur en diversiteit aan bomen. Wil je meedenken over het type bomen en/of mogelijke locaties in de nabijheid van de Rotte? Neem dan contact op met Stichting Plezierrivier de Rotte via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 120 bomen.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account