Pasen aan de Rotte

De Paasdagen staan weer voor de deur. Normaal is het paasweekend een weekend vol leuke activiteiten. Dit jaar is het door corona anders dan we gewend zijn. Dat wil niet zeggen dat het geen leuk weekend kan zijn! Weet jij nog niet wat je gaat doen? Wij hebben de coronaproof paasactiviteiten en acties van ondernemers in Recreatiegebied Rottemeren en de Rotte voor je op een rij gezet:

Paasactiviteiten

 

Paas Trek-Tocht

pasen outdoor valleyPasen vier je dit jaar buiten, ga op jacht naar paas hapjes tijdens een actieve wandeling in de buitenlucht. Het belooft een smakelijke trektocht te worden door het Hoge Bergse Bos. Tijdens deze speciale Paas editie zijn er Surprise Eieren verstopt in het gebied. Heb je een ei bemachtigd? Dan win jij een tof avontuur! Bekijk voor meer informatie en tickets de website: www.outdoorvalley.nl/paas-trek-tocht

Waar: Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek
Wanneer: Vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april
Kosten: t/m 6 jaar gratis, 7 t/m 12 jaar € 7,50 en vanaf 13 jaar € 19.50 

 

Speurtocht de Paashaas

Pasen Boerderij Het Lansingerland Eieren zoeken CategorieTijdens deze tocht op het terrein van Familierestaurant Bergsche Plas speuren jullie alleen of in groepjes naar grote gekleurde paaseieren. Op elk paasei staat een opdracht die je moet doen. Wanneer alle opdrachten zijn voltooid lever je de volle spelletjes kaart weer in bij het restaurant en krijg je een glaasje ranja en chocolade paaseitjes. Geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. 

Waar: Take Away loket Familierestaurant Bergsche Plas, Rottebandreef 50 Bergschenhoek
Wanneer: Zondag 4 april en maandag 5 april van 10:00-18:00 uur
Kosten: € 5,- per kind

 

Proefles zeilen bij Wavie

Pasen Zeilschool WavieHeb jij nog nooit gezeild? Dit is je kans. In het paasweekend kun jij bij zeilschool Wavie terecht voor een proefles zeilen. Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. De zeilschool wordt gerund door enthousiaste zeilers die vooral van hard en goed varen houden. Hun vloot bestaat uit 18 optimisten, 3 Laser Pico’s, 2 Laser Bahia’s & 4 Valken. Lijkt het je leuk? Aanmelden kan via www.wavie.nl/contact

Waar: Zeilschool Wavie
Wanneer: Zondag 4 april en maandag 5 april 
Kosten: gratis

 

Bezoek de koeienstal en landwinkel

Pasen Boerderij Het Lansingerland Op Tweede Paasdag is de koeienstal van Boerderij Het Lansingerland open. Je kunt in de stal de vele koeien van de boerderij bewonderen. Hoe zij gemolken worden, gevoerd en lekker geborsteld worden door moderne robots. Ook de Landwinkel is Tweede Paasdag geopend.

Waar: Boerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146 in Bergschenhoek
Wanneer: Maandag 5 april tot 16:00 uur
Kosten: Geen

 

 

Paasontbijtjes, -brunches en diners

 

Happy Easter with the Lake

Lake House RotterdamOp zondag 4 en maandag 5 april bezorgt Lake House een prachtig Paasontbijt, -brunch en -diner. Verkrijgbaar voor zowel volwassenen als kids!  Een overheerlijk Paasontbijt bestaande uit American Pancakes, wafels, fruitsalade, verschillende heerlijke verse broodjes, huisgerookte zalm, tonijnsalade, verse jus d’orange en nog veel meer! Of toch liever de Paasbrunch/Paasdiner wat onder andere bestaat uit runderpastrami, asperges, lamsbout, gamba’s, chocolade taartje en een aardbeien macaron! Dit klinkt beide toch heerlijk? Check voor de volledige invulling van het Paasontbijt, de Paasbrunch en het Paasdiner de website www.lakehouserotterdam.nl

Lake House bezorgt tussen 09:00 en 11:00 uur op 4 en 5 april en er kan besteld worden tot en met 1 april 2021. ok Lake House To Go is tijdens Pasen geopend vanaf 10:00 uur.

Waar: Lake House Rotterdam, Bergsebosdreef 6 in Bergschenhoek
Wanneer: Zondag 4 april en maandag 5 april
Kosten: Ontbijt € 29.50,- p.p., € 15.50,- voor kinderen. Paasbrunch/diner € 35 p.p.

 

 Smullen dankzij de boerderij

Pasen Boerderij Het Lansingerland Pasen begint met een heerlijk ontbijt! Helaas dit jaar weer geen paasbrunch in de koeienstal van Boerderij Het Lansingerland. Wel kan de boerderij jullie iets anders bieden. Een heerlijk paasontbijt of brunch staat zaterdag 3 april voor je klaar om thuis, of in het gebied te nuttigen. Dus bestellen maar!
Het pakket is te bestellen tot 27 maart. Het hele menu vind je hier. Op Tweede paasdag zijn de stal en Landwinkel van Boerderij Het Lansingerland open.

Waar: Boerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146 in Bergschenhoek
Wanneer: Zaterdag 3 april na 12:00 uur
Kosten: € 17,50 p.p.

 

Paasbrunch bij de Roerdomp

thumbnail image0 roerdompOp zondag 4 april én maandag 5 april verzorgt Eetcafé de Roerdomp een heerlijke paasbrunch! De brunch zal tussen 10.00 en 12.00 uur worden bezorgd in uitsluitend Zevenhuizen en Moerkapelle. Benieuwd naar het menu? Klik hier. Wil je thuis lekker genieten van de brunch? Maak dan snel je reservering via 0180 631 505 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reserveren kan tot en met 31 maart.

Door wie: Eetcafé de Roerdomp
Wanneer: Zondag 4 april en maandag 5 april van 10.00-12.00
Kosten: € 24.50 per persoon

Meerenbos 

Pasen MeerenbosOok door Restaurant Meerenbos wordt er op Eerste en Tweede Paasdag een heerlijke paasbrunch bezorgd in Lansingerland. Bestellen of ophalen voor thuis of een picknick langs de Rotte kan ook! Bovendien gaat de take-away van Meerenbos vanaf april weer open. Wil jij bij Meerenbos bestellen? Bestel t/m 31 maart via 010-5217676 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Klik hier voor het menu.

Door wie: Restaurant Meerenbos
Wanneer: Zondag 4 april en maandag 5 april
Kosten: Paasbrunch € 22.50 per persoon, kinderbrunch € 9,95 per persoon.

Wij wensen iedereen fijne Paasdagen! En mocht je leuke foto's maken? Deel ze via Facebook of Instagram en tag ons: @ookditisderotte

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account