Legendarische Croosboot terug op de Rotte

De legendarische Croosboot komt terug naar de Rotte! En daar zijn wij, en vele anderen, maar al te blij mee.

Nostalgie

De Croosboot kwam in 1986 in de vaart. Het vertrekpunt was de Zaagmolenbrug aan de Linker Rottekade. Vanaf daar gingen de rondvaarten over de Rotte en de Rottemeren. Vooral in de jaren tachtig en negentig was hij enorm populair. Aan de rondvaarten kwam in 2006 een einde. Mede-oprichter Jeanne Aaij kon na het overlijden van haar man het beheer van de boten niet langer bolwerken en stopte ermee. Hierna deed rederij Thor in 2009 een nieuwe poging de boot te laten varen, maar de kosten bleken te hoog. Tot op de dag van vandaag wordt over de Croosboot gesproken en willen mensen deze geliefde boot terug op de Rotte. Dankzij de Rotterdamse familie Den Haan lijkt dat nu te gebeuren!

Van 'Croosboot' naar 'Lady Kim'

De Croosboot voer anderhalf jaar op de Loosdrechtse plassen met de naam 'Lady Kim'. Uiteindelijk belandde de boot op Marktplaats. Voormalig eigenaar Riks Noorman wilde stoppen met zijn rederij vanwege gebrek aan steun van de gemeente. Hij verkocht al zijn schepen, waaronder de Croosboot.

Terug naar Rotjeknor

Familie Den Haan bleek al even op zoek naar een 'Croosboot' om dit fenomeen nieuw leven in te blazen. Zij hadden niet verwacht dat zij tijdens hun zoektocht op de échte 'Croosboot' zouden stuiten. De boot komt met een beetje geluk volgende week naar huis, terug naar Rotterdam. 

Croosboot 2.0

Samen met zijn broer en twee neven gaat Ton den Haan Croosboot 2.0 runnen. De boot is vaarklaar, maar de nieuwe eigenaren willen de boot nog oppimpen met o.a. een nieuwe vloer en een nieuw toilet. Als de vergunningen rond zijn komt de boot te liggen aan een nieuwe aanlegsteiger aan de Soetendaelsekade, vlakbij Eetcafé Trefpunt. Dit is een klein stukje verder dan het voormalige opstappunt. De verwachting is dat de Croosboot in het voorjaar echt gaat varen. Wij kijken er naar uit!

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account