Koeiendans 2020

De koeien van Boerderij Het Lansingerland mochten vandaag de wei in. Een groot feest voor de koeien! Dat was te zien aan hun 'koeiendans'.

Koeiendans

Eén van de leukste activiteiten bij Boerderij het Lansingerland is kort en vrolijk. In de winter staan hun koeien voor een paar maanden binnen op stal. In de winter groeit het gras niet en hebben de koeien buiten te weinig voedsel. Zodra in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten! De eerste keer dat de koeien naar buiten mogen is een heus feest. Dan dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op. Ze noemen dit ook wel de 'koeiendans'.

Zonder publiek

Normaal gesproken komen tal van bezoekers dit bijzondere moment bekijken. Vanwege het Coronavirus mocht er dit jaar geen publiek bij zijn. Om iedereen er toch bij te betrekken maakte Boerderij Het Lansingerland een filmpje voor ons. Bekijk het hier en geniet van de blije koeien!

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account