Inloopbijeenkomst Ontwikkelplan Rottemeren

Op maandag 11 november is een inloopbijeenkomst over het Ontwikkelplan Rottemeren bij de Willem-Alexanderbaan. Iedereen is welkom om zich te laten informeren over het ontwikkelplan en mee te denken over de plannen voor de ontwikkeling van het recreatiegebied. De bijeenkomst is tussen 19.00 en 21.00 uur in de kantine van de Willem Alexanderbaan, Nely Gambonplein 1, 2761 EH in Zevenhuizen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat is het Ontwikkelplan Rottemeren?

In 2018 werd voor de Rottemeren de notitie Ruimte voor een groenblauwe toekomst opgesteld. In het voorjaar van 2019 werd deze notitie vastgesteld door de gemeentenraden van de schapsgemeenten Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas. De notitie geeft de koers, ambities en kaders aan voor het recreatiegebied Rottemeren voor de komende 30 à 40 jaar. Het Recreatieschap Rottemeren werkt de ambities verder uit in een ontwikkelplan voor het recreatiegebied Rottemeren voor de komende tien jaar.

Meedenken? Het kan!

Het Ontwikkelplan wordt gemaakt door Recreatieschap Rottemeren met input van ondernemers, maatschappelijke organisaties, bewoners en experts. Zij doen dit onder meer via expertsessies, klankbordbijeenkomsten en bijpraatavonden. Op 11 november kun jij ook meedenken!

De planning

De eerste klankbordbijeenkomsten en expertsessies voor de analysefase hebben inmiddels plaatsgevonden. De sessies leverden veel informatie op voor diverse thema's. De inloopbijeenkomst op 11 november is de bijpraatavond waar bewoners en geïnteresseerden uitgenodigd zijn om zich informeren over de stand van zaken van het Ontwikkelplan en ideeën aandragen die bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied. Organisaties of particulieren die al een initiatief hebben ingediend worden ook bijgepraat over hoe het recreatieschap hier verder meeomgaat. Voor de zomer van 2020 moet het Ontwikkelplan gereed zijn. 

Vervolg

Na het Ontwikkelplan Rottemeren volgt een uitvoeringsstrategie. Hierin komen concrete projecten te staan met een planning en begroting op hoofdlijnen.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account