Hoogheemraadschap bestaat 750 jaar en trakteert!

Op 14 mei aanstaande bestaat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) maar liefst 750 jaar! En wie jarig is, trakteert. Om dit prachtige jubileum te vieren met alle bewoners, van jong tot oud, zijn er in deze 'meimaand feestmaand' en de rest van het jaar diverse acties en activiteiten. Deze variëren van een interactieve kaart lancering tot een gratis expositie over 750 jaar waterbeheer en een spannende winactie 'geocache'. Dus kijk, luister, lees, geniet en doe vooral mee!

Interactieve kaart
Het hoogheemraadschap lanceert ter gelegenheid van het jubileum een interactieve kaart die verleden, heden en toekomst van het hoogheemraadschap samenbrengt. Op deze kaart vind je het hele jaar door alle jubileumactiviteiten en -locaties. Hier kun je bijzondere waterverhalen lezen, interessante weetjes ontdekken en video's bekijken over het werk van het hoogheemraadschap. De kaart is hier te vinden.

Geocache
Op deze kaart vind je ook een zogenaamde geocache. Dit is een 'schat' die je met je smartphone en geocache-app moet zoeken. Wie de 'schat' vindt, maakt kans op twee vrijkaarten voor Diergaarde Blijdorp.

Expositie ‘de Blauwe Draad’ over 750 jaar waterbeheer
Naast de lancering van de interactieve kaart opent het hoogheemraadschap op 1 mei de expositie 'de Blauwe Draad', waarin een blik wordt geworpen op het vroegere, huidige en toekomstige waterbeheer. De expositie is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bekijken in de foyer van het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam. Toegang, thee en koffie zijn gratis!

Agenda jubileumactiviteiten – meimaand feestmaand!
In de maand mei nemen we je graag mee in de wondere wereld van water en maken we het onzichtbare zichtbaar. We hijsen vlaggen aan de voet van de Erasmusbrug, organiseren rondleidingen en routes in onze regio én openen de deuren van molens en gemalen. Alle informatie is te vinden op www.hhsk.nl/evenementen.

Over het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al 750 jaar voor droge voeten, schoon en voldoende water en veilige dijken. Het is actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer en Schoonhoven met zo'n 600.000 bewoners en 20.000 bedrijven. Dit gebied heeft de laagste polders van Nederland en Europa (bijna -7m NAP), zo'n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen met daarin de meest verstedelijkte delta van ons land, een hoogwaardig glastuinbouwgebied en nog sterk agrarisch veenweidegebied in de Krimpenerwaard. Zo'n 400 medewerkers werken bij het hoogheemraadschap om droge voeten en voldoende en schoon

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account