Herinrichting Rottekade in Rotterdam

De gemeente Rotterdam gaat dit najaar van start met het herinrichten van delen van de Lombardkade en de Linker Rottekade.

Meer groen

Het doel is om meer groen en recreatie langs de Rotte in de binnenstad te creëren. De stad groeit en daarmee wordt het steeds belangrijker dat er ook voldoende groene plekken zijn waar de inwoners van de stad kunnen ontspannen. Daarin heeft de Rotte een belangrijke functie. Er zijn al werkzaamheden uitgevoerd in de Crooswijksebocht. In het najaar van 2023 zijn de Lombard- en Linker Rottekade aan de beurt.

De plannen

In oktober 2020 hebben meer dan 60 bewoners en bedrijven deelgenomen aan een schriftelijke enquête, waarbij ze hun wensen, ideeën en zorgen konden uiten over de invulling van de groene gebieden langs de kades. Dat heeft mede geleid tot het plan dat nu tot uitvoering wordt gebracht. De herinrichting van de kades zal bestaan uit verschillende aanpassingen om de Rotte aantrekkelijker te maken voor activiteiten zoals fietsen, wandelen, kanoën en andere vormen van waterrecreatie. Er worden lage struiken en bloembollen geplant om de kades groener te maken en er komt een beter uitzicht over het water. Ook wordt er een steiger geïnstalleerd om dicht bij het water te kunnen zitten. Aan deze steiger kunnen mensen tijdelijk een kano of andere kleine boot vastmaken. Er komen bredere routes voor fietsers en wandelaars, en er wordt een fietsbrug aangelegd om fietsers gemakkelijker toegang te geven tot de Linker Rottekade. Om dit alles mogelijk te maken, zullen parkeerplaatsen langs het water verdwijnen. Parkeren langs de gevel blijft mogelijk. 

Omwonenden hebben afgelopen zomer al gelegenheid gekregen om het ontwerp te bekijken. De werkzaamheden zullen naar verwachting in de zomer van 2024 worden afgerond. 

Vragen?

Als u vragen of opmerkingen heeft over de vernieuwing van de Rottekades, kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account