Dit jaar is de Rotte Dam Loop nóg socialer

Nog socialer? Absoluut! Dit jaar brengt de organisatie de Rotte Dam Loop naar een nog hoger niveau op het gebied van sociale betrokkenheid. Het doel is om iedereen te laten genieten van deze hardloopwedstrijd, ook als de financiële situatie dat normaal gesproken niet toelaat. Daarom biedt de organisatie gratis deelname aan voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: samen genieten van een loop langs de prachtige rivier de Rotte.

Hoe maken we dit mogelijk?

Om dit te realiseren, hebben we het Rotte Dam Loop Fonds opgericht. Dit fonds ontvangt geld van subsidies en sponsors en heeft als doel om iedereen de kans te geven om deel te nemen. Ook deelnemers zelf kunnen bijdragen! Bij hun inschrijving kunnen ze een donatie doen aan het Rotte Dam Loop Fonds. Tot nu toe zijn al donaties ontvangen van 53 deelnemers.

Nog 3 weken te gaan!

Over 3 weken gaat de tweede editie van start. Hardlopers en wandelaars kunnen genieten van prachtige routes van 21 of 10 kilometer door het schitterende buitengebied. De route begint bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos en leidt langs de slingerende Rotte, door de betoverende omgeving, naar het centrum van de stad. Bij de finish wacht een verfrissend drankje. De Rotte Dam Loop is een evenement waarbij gezelligheid en samenzijn centraal staan. Er wordt geen tijdswaarneming bijgehouden. Of je nu graag snel wilt lopen, de loop ziet als een training of gewoon een gezellig dagje uit wilt, alles is mogelijk!

Organisatie

De Rotte Dam Loop is een initiatief van de stichting Rotte Dam Loop. Zij vinden dat een halve marathon een belangrijke plek verdient in Rotterdam. "Wij willen graag dat iedereen het prachtige Rotte Landschapspark beleeft, van oorsprong tot aan de dam", aldus Carol Hol, voorzitter van de stichting. "De rivier de Rotte heeft precies de lengte van een halve marathon. Wat is er nu beter dan de Rotte te ervaren door te lopen of te wandelen van de polders en veengebieden tot aan de historische dam in hartje Rotterdam? Gevarieerder kan niet! Deze prachtige loop zal naar onze mening uitgroeien tot een vaste traditie in Rotterdam."

Wil je meedoen?

Wil je je nog inschrijven? Ken je anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn of mensen die in aanmerking komen voor een gratis startbewijs? Laat het hen weten! Als je je inschrijft vóór 9 juni, ontvang je een prachtig hardloopshirt en bij de finish wacht de stoere medaille waar de organisatie ontzettend trots op is. Op de website www.RotteDamLoop.nl vind je alle informatie over het evenement en kun je je inschrijven.

Tot ziens op 18 juni!

Foto bij het artikel van Rob van Efferen, foto op het blog overzicht van Mirjam van Raamsdonk.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account