Dijkwachten oefenen om gesteld te staan voor langdurige droogte

Langdurige droogte is een terugkerend probleem. Ook dit jaar is droogte een issue in het land. Als er extra geinspecteerd moet worden, bij uitblijven van regen en hoge verdamping, worden ook de vrijwillige dijkwachten ingezet. Jaarlijks wordt er daarom geoefend met de vrijwilligers zodat zij gesteld staan voor langdurige droogte. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei 2022 gaan de vrijwillige dijkwachten van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een droogte-inspectie oefenen op de kade langs de Rotte in Bergschenhoek. De vrijwilligers trainen regelmatig met medewerkers van het hoogheemraadschap waar zij op moeten letten als ze een dijk of kade inspecteren. Dit keer inspecteren ze gezamenlijk een droogtegevoelige kade (veenkades die veelal niet bebouwd zijn en waar ook geen weg op ligt).

Tijdens de oefening kunnen de dijkwachten hun kennis weer opfrissen en van elkaar leren. Langs de kade worden schades na gebootst , zodat er geoefend kan worden met het herkennen en omschrijven van schadebeelden.

De praktijkoefening vindt plaats vanaf gemaal De Kooi, Rottekade 1 in Bergschenhoek  De dijkwachten zijn te herkennen aan de veiligheidshesjes van het waterschap.

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account