De Rottemerenroute

Dit jaar is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Met het aanleggen van deze dam is uiteindelijk Rotterdam ontstaan. 

Om dit jubileum te vieren heeft Rotterdamroutes, bekend van haar mobiele audiotouren met pushnavigatie, een 26 kilometer lange fietsroute voor jou uitgestippeld, met als thema Natuur beleven in de Rottemeren. Aan de hand van jouw telefoon wordt je met audio geleid langs de mooie natuurgebieden en ontdek je dingen die je nog niet eerder gezien hebt. 

Vekrijgbaarheid

De route is op papier verkrijgbaar bij horeca in het gebied zelf. Op je telefoon kan je de route vinden door het downloaden van de RotterdamRoutes app. Op deze app is de route te vinden onder de naam Rottemerenroute. 

Project Biodiversiteit Rottemeren

De uitgave van deze route is het laatste product van het project Biodiversiteit Rottemeren. Met dit project heeft het Recreatieschap in samenwerking met Natuur- en Vogelwacht Rotta allerlei maatregelen getroffen om de natuur te verrijken in het Rottemerengebied. Op de route zijn de projectresultaten te zien zoals een oeverzwaluwkolonie in een oeverzwaluwwand en visdiefkolonies op drijvende eilanden. De route voert ook langs bestaande natuurparels zoals het Koornmolengat. Bovendien passeert de route enkele monumenten zoals de Zevenhuizense molenviergang. In de app hoor je onderweg van alle 20 highlights een kort verhaal. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account