De Rotte verkennen: 5 activiteiten om van te genieten

De rivier de Rotte en het gebied eromheen is een geweldige plek om te gaan wandelen, deel te nemen aan buitenactiviteiten, of gewoon te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Of je nu op zoek bent naar een actief dagje buiten of gewoon wat tijd wilt doorbrengen met vrienden en familie, het kan allemaal! Hier zijn vijf activiteiten om van te genieten op en rondom de Rotte:

Wandelen

Een van de beste manieren om van de Rotte te genieten is door een ontspannen wandeling te maken langs de oevers. Er zijn tal van paden die langs beide zijden van de rivier lopen, dus het is gemakkelijk om een route te vinden die bij je past. Je kunt een korte wandeling maken of zelfs een hele dag plannen en meer ontdekken van wat het gebied te bieden heeft! Op onze site vind je hier verschillende mooie wandelroutes

Fietsen

Er zijn verschillende fietspaden die langs de Rotte en het omliggende gebied lopen en ze bieden een geweldige mogelijkheid om meer te zien van wat dit prachtige landschap te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de oorsprong van de Rotte. Je kunt fietsen (of e-choppers) huren bij Recreatiepark de Koornmolen als je geen eigen fiets hebt. Bij Lake Seven is het ook mogelijk om Elliptigo's te huren als alternatief voor de fiets. We hebben een aantal leuke routes voor je op de site gezet, die vind je hier.

Sporten

Het gebied rond de Rotte is perfect voor sportliefhebbers! Je kan er wielrennen, mountainbiken, hardlopen, klimmen, survivallen, kanovaren, suppen, vissen, surfen, bootcampen, paardrijden en nog veel meer. Zelfs skiën kan in het gebied! Of je nu lid wilt worden van een club of gewoon in je eentje wilt oefenen, er is voor elk wat wils! Je vind hier meer informatie over de mogelijkheden.

Varen

Als je graag op het water bent, dan moet je zeker eens gaan varen op en rondom de rivier de Rotte! Naast de rivier, zijn er tal van wateren in het gebied, zoals de Zevenhuizerplas, de Bergse Voorplas, het Hoge Bergse Bos en de Rottemeren. Bij varen denk je misschien gelijk aan een boot of sloep, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk ook aan de kano, kajak en suppen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de buurt, afhankelijk van wat voor ervaring je wilt. Voor het Hoge Bergse Bos kan je bijvoorbeeld bij Outdoor Valley terecht voor het huren van een kano, kajak of sup. Voor de Zevenhuizerplas kan je terecht bij Lake Seven voor een kano, kajak, sup, sloep of motorboot. Voor het huren van een sloep aan de Bergse Plas kan je hier terecht. Het gebied ziet er vanuit het water weer net anders uit, dus zeker de moeite waard om eens te proberen! Kan je nog niet varen, maar zou je het graag willen leren? Ook dat kan, er worden lessen aangeboden voor jong en oud! Meer informatie over varen in het gebied vind je hier.

Eten & drinken

Last but not least, geen bezoek aan de Rotte zou compleet zijn zonder wat lokaal eten en drinken te proberen! Het gebied zit tjokvol gedreven horeca ondernemers, die er samen voor zorgen dat je niks tekort komt. Van een bitterballen, tot ambachtelijke bieren die in Rotterdam worden gebrouwen, tot aan een heerlijke lunch of diner, er is voor elk wat wils! Dus waarom niet een hapje eten en genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van heerlijk eten?

Op onze website kan je alle activiteiten die er in het gebied zijn terugvinden. Laat je inspireren en ga vandaag nog op verkenning, maak samen herinneringen, nieuwe vrienden of kom gewoon even lekker alleen tot rust.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account