De Rotte Toekomst - Crooswijksebocht

De kade aan de Crooswijksebocht wordt aantrekkelijker. Behalve groen, een nieuwe speelplek en enkele steigers, is kanoverhuur gepland langs dit gedeelte van de Rotte.In 2018 is tijdens het Waterfestival aan de Rotte aan bewoners gevraagd hoe zij de oever en het water het liefst gebruiken. Opvallend was hun voorkeur voor ‘begaanbaar wild’, dat wil zeggen: natuurlijke beplanting waar je makkelijk doorheen kunt wandelen.

Het begon allemaal een paar jaar geleden met het "toekomstperspectief binnenstedelijke Rotte". Daarin werd al duidelijk dat in de Crooswijksebocht het karakter van de buitenstedelijke Rotte doorgetrokken moest worden in de vorm van het Rottepark. In de toch wel wat versteende omgeving moet het park centraal staan voor ontmoeting en activiteit. Zo maakt de oude speeltuin plaats voor een natuurspeeltuin en komt er een natuurlijke oever waaraan de mensen kunnen zitten. Inmiddels lijkt het definitieve plandan ook veel op wat er in het toekomstperspectief werd besproken. In de oksel van de Crooswijksebocht komt een steiger waar bootjes en sloepen voor een korte tijd aan kunnen meren. Er wordt dus, wat de bewoners in 2018 al hoopt, gekozen voor het "begaanbaar wild" met de natuurlijke oevers, speeltuinen en ligweides.

De verwachting is dat de herinrichting over anderhalf jaar, in de lente van 2022, afgerond is en we met zijn allen kunnen genieten van de nieuwe en groenere Crooswijksebocht!

Bekijk hier het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Crooswijksebocht

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account