De Rotte Keuken

De Rotte met haar dynamische Rotterdamse binnenstad en speelse achtertuin. Twee werelden die zijn verbonden door de kronkelende rivier de Rotte. Aan deze rivier is Rotterdam ontstaan en uitgegroeid tot één van de hipste steden van Europa. De Rotte heeft als naamgever van deze stad een rijke historie en zal ook in de toekomst van waarde zijn, want deze rivier is bijzonder. Deze rivier kent levendige kades en groene natuuroevers. Deze stadsrivier kronkelt door dichtbevolkte en historische woonwijken én vormt het door groen omgeven recreatiegebied Rottemeren. Deze rivier en de nabije omgeving van de rivier kent vermaak, inspanning, inspiratie en rust. Maar bovenal biedt de plezierrivier en haar omgeving je een plek om je thuis te voelen. Een plek waar je leeft, lacht, ontdekt en geniet! En dat binnen handbereik, want je zult verbaasd zijn hoe dicht bij huis je zoveel plezier kunt beleven op het water en in de natuur. Deze keer nemen wij je mee naar de Rotte keuken.

De Rotte keuken, het klinkt niet aantrekkelijk. Echter het tegendeel is waar. Van de keukens aan en nabij de Rotte loopt het water ons in de mond. Ga op avontuur en ontdek het zelf!

HAPPEN EN STAPPEN IN DE STAD

Het centrum barst van de eetgelegenheden, gezellige terrasjes en cafés. In de Markthal, aan de dam van de Rotte, haal je verse producten, of strijk je neer bij één van de restaurants. Op de Meent, aan de rivier, ligt Dudok. Hun appeltaart kennen we allemaal. Maar wist je dat je hier ook heerlijk kunt dineren? Voor een biertje in combinatie met kaasfondue en een gezellige sfeer kun je terecht bij de Haagse Bluf.

UNIEKE BELEVING

Wil je eens iets anders? Stap dan met je vrienden op de BBQ-lounge boot van Rotterdamishot.nl. Of reserveer een tafel in Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse. Dit is vorig jaar geopend en nu al razend populair. Je krijgt er smaakvolle, kleurrijke, gevarieerde en volwaardige maaltijden, bereid van groente, fruit, zeewierproducten en graan. Voor een restaurant met een bijzondere missie ga je naar Restaurant Rebelz aan de Rotte. Zij bieden ex-gedetineerde vrouwen een kans op een mooie toekomst door hen in het restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw. Sinds kort hebben zij een nieuwe kaart, zeker het uitproberen waard. Bij Boerderij Het Lansingerland lunch je met uitzicht op de grazende koeien in de wei. Een unieke beleving. En als je mazzel hebt leidt de boer je even rond op de boerderij!

VOOR DE FIJNPROEVERS

Diverse gerechten en een keuze uit bijna 400 wijnen, dat vind je bij de Prins van Terbregge. Ze zijn dit vorig jaar benoemd tot wijnrestaurant van het jaar. Restaurant Chung aan de Rotte is welbefaamd om zijn Pekingeend. Deze moderne Aziatische keuken staat hoog aangeprezen. De moeite waard om eens te bezoeken!

GEMOEDELIJK EN SFEERVOL

Terwijl jij lekker van je drankje, lunch of maaltijd geniet bij Familierestaurant de Bergsche Plas spelen de kinderen in speelpolder de Bergse Vallei. Bij Café Restaurant ’t Zeeltje neem je na een potje midgetgolf plaats op het terras, geniet je van de zon, of nuttig je binnen aan de bar een hapje en een drankje. In de serre en het restaurant serveert ’t Zeeltje diverse maaltijden. Op een pittoreske plaats aan de Zevenhuizerplas vind je brasserie De Blokhut. De Blokhut staat voor een geweldige bourgondische beleving tegen een betaalbare prijs!

HET BEST BEWAARDE GEHEIM

Culinair genieten in een oase van rust onder de rook van Rotterdam met zijn  schitterende uitzicht op de skyline van de stad? Dat kan bij Brasserie de Hooge Rotterdamsche. Veel mensen denken dat je hier niet mag komen als je niet golft. Het tegendeel is waar. Iedereen is welkom. Een ander goed bewaard geheim is Beachclub Lake7. Dit is een privé strand aan de Zevenhuizerplas.Je geniet van een prachtig uitzicht met alle rust om je heen en een drankje in je hand.

LEKKER ETEN MET UITZICHT OP HET WATER

Direct aan de Rotte bevindt zich Restaurant Meerenbos. Waar je ook zit, je hebt uitzicht op het water met daarachter akkers, molens en het plaatsje Zevenhuizen. Bij Meerenbos krijg je dan ook direct het vakantiegevoel. Aan de overkant van het water ligt Éetcafé de Roerdomp. Met een heerlijk, deels overdekt terras en een schitterend uitzicht over de Rottemeren en de Eendragtspolder. Binnen is het eetcafé ingericht met oude agrarische gereedschappen waarvan de meeste vroeger in de omliggende polder zijn gebruikt. Bij Café Dock of the Bay kijk je uit op de jachthaven, de Eendrachtsmolen en de vele bootjes op de Rottemeren met een kop koffie, huisgemaakte appeltaart of een goede lunch!

SPEKTAKEL

Bij Beachclub Project 7, niet te verwarren met Beachclub Lake7, kun je heerlijk relaxen in de loungebanken met uitzicht op de waterskibaan in de Zevenhuizerplas. Never a dull moment!

TRENDY!

In het Lage Bergse Bos staat paviljoen Lake House Rotterdam. Lake House onderscheidt zich door het brede concept in een warme ambiance. Hun menukaart is eerlijk, aantrekkelijk en maakt gebruik van natuurlijke producten. Uitproberen dus!

Trek gekregen?

Klik hier voor een overzicht van alle restaurants en kies uit de vele eetgelegenheden jouw favoriet.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account