Boswachter Bert de Zeeuw overleden

Op vrijdag 23 april is de zeer geliefde boswachter Bert de Zeeuw overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Bert werkte als buitengewoon opsporings ambtenaar en boswachter publiek voor het recreatiegebied Rottemeren.

Bert was een bekend gezicht in Zuid-Holland. Sinds 1997 was hij in dienst van Groenservice Zuid-Holland met als werkgebied de omgeving van Reeuwijk en later vooral ook de Rottemeren. Bert werd alom gerespecteerd vanwege zijn kennis en vakmanschap. In 2017 kwam Bert in dienst bij Staatsbosbeheer.

Aimabele, maar als het moest, strenge boswachter

Bezoekers van het gebied kenden Bert als een aimabele, maar als het moest, ook strenge handhaver. Bezoekers hadden respect voor Bert. Bert ging overal op af. Hij stond voor opgaven die niet makkelijk waren. Streng, maar altijd oprecht en met de menselijke maat. Hij trad op met natuurlijk gezag en altijd professioneel.

Bezoekers kwamen Bert regelmatig tegen in de Rottemeren; zij konden alles aan Bert vragen over het gebied en de aanwezige flora en fauna. Bert was een groot natuurliefhebber en een van de eerste ‘groene’ boa’s in Zuid-Holland. Bert was de Rottemeren en iedereen kende hem. 

Op pad met Bert

Bert was ook altijd erg betrokken bij Ook dit is de Rotte. Wij liepen in december 2020 mee met Bert voor ons item "Op pad met de Boswachter". Hier zagen we hoe Bert genoot van de aanwezigheid van de Hooglanders en ook van de bezoekers in het gebied. Het is een mooie herinnering aan wie Bert was. Wij zullen hem enorm missen.

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

Steunbetuiging

Bert laat twee zoons achter. We leven intens met hen mee.

Steunbetuigingen aan de naasten van Bert kun je sturen naar het beheerteam van de Rottemeren, Kooilaan 8, 2665 KR Bleiswijk of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account