Beginnen met hardlopen?

Wil jij dit jaar beginnen met hardlopen? Of je hardloopprestaties verbeteren? Wellicht meedoen aan een wedstrijd zoals de Rotte Dam Loop, de Midzomeravond loop, de Bergse Plas loop of de Rottemerenloop? Dan is het Landschapspark de Rotte DE plek waar je dit het beste kunt doen. Omringt door de prachtige natuur en/of de bruisende stad en het water. Beter kan niet! In deze blog lees je een aantal plekken waar je terecht kan om onder begeleiding te trainen.

De voordelen van trainen onder begeleiding

  • Je loopt samen waardoor je je aan elkaar kunt optrekken
  • Samen lopen is gezelliger en socialer
  • Samen trainen is veiliger dan in je eentje in het donker te gaan trainen
  • Je leert hardlopen onder leiding van ervaren trainers
  • Samen trainen motiveert, enthousiasmeert en is die stok achter de deur.

Loopgroep Nesselande

Nesselande - Zevenhuizerplas

Loopgroep Nesselande heeft de wijk Nesselande bij de Zevenhuizerplas als thuisbasis. Zij bieden iedereen de gelegenheid op een verantwoorde en plezierige manier actief in de loopsport te zijn. 
Van absoluut beginner tot de prestatiegerichte loper: voor iedereen heeft Loopgroep Nesselande een aanbod. Zij zorgen voor trainingen met kwaliteit en voor trainingen met plezier. Het samen sporten bevordert de binding met je groepsleden en dat zorgt ervoor, dat hardlopen er voor jou ook gewoon bij gaat horen. Interesse? Meer informatie.

Voorbereidingstrainingen Rotte Dam Loop

Outdoor Valley - Bergschenhoek en Crooswijk Runners - Rotterdam Crooswijk

Op zondag 2 juni is de derde editie van de Rotte Dam Loop. Een echt sociale social run, zonder tijdswaarneming. Wil jij goed voorbereidt aan de start verschijnen en met een grote glimlach de finish over? Schrijf je dan in voor de voorbereidingstrainingen. Er zijn zowel trainingen voor de beginnende loper als voor de ervaren loper. Het doel van de voorbereidingstrainingen is om op een verantwoorde wijze te trainen voor de Rotte Dam Loop op 2 juni 2024. De ervaren trainers van de Crooswijk Runners en Outdoor Valley Sports stomen je klaar voor de 5, 10 of 21 km. Er is een starterstraining voor iedereen die wilt beginnen met hardlopen en geen tot weinig ervaring heeft. Er is ook een prestatietraining voor de lopers die al een tijdje, of langere tijd, lopen en graag sneller of verder willen lopen. De eerste training start op 20 januari!
Inschrijven? Meer informatie.

De Kieviten

Bleiswijk

De Kieviten is dé vereniging in Lansingerland voor jeugdatletiek, hardlopen en sportief wandelen. Van jong tot oud, bij deze verenging is er plek en uitdaging voor iedereen. Bij De Kieviten sport je samen met gelijkgestemden met hetzelfde doel: samen sporten is immers veel leuker. Je kunt op bijna alle dagen van de week trainen, altijd onder begeleiding van professionele trainers en op verschillende niveaus. Vanaf startlocaties in Bleiswijk en Bergschenhoek lopen ze door de vele mooie gebieden van Lansingerland, zoals de Bleiswijkse Zoom en het Hoge en Lage Bergse Bos, maar ze steken ook de Rotte over naar de gemeenten Zuidplas (Zevenhuizen en Moerkapelle) en Rotterdam (Ommoord, Hillegersberg). Voor beginnende hardlopers (of voor lopers die weer willen beginnen na een langdurige blessure) biedt De Kieviten een opstapgroep; daar train je met een groep in 13 weken van 0 naar 5 km aaneengesloten hardlopen. Ook voor de wandelaars biedt De Kieviten een opstarttraining: Opstartcursus Sportief wandelen. RunFit is speciaal bedoeld voor lopers en re-starters die willen werken aan core stability, techniek en kracht, of die de reguliere hardlooptrainingen te eenzijdig vinden.
Voor de marathonlopers biedt De Kieviten ieder jaar een marathontraining, waarin je op een verantwoorde wijze kan trainen voor de Rotterdam Marathon. Meer informatie.

Running 2b

Bergschenhoek

Running 2B noemt zichzelf 'De gezelligste loopgroep van Bergschenhoek'. Zij hebben plek voor jong en oud, ieder kan meedoen op zijn of haar niveau. De trainingen zijn gericht op core, loopscholing en kracht. Zij zijn met 7 gespecialiseerde trainers en per training zijn er 3 groepen waaruit je kan kiezen. Dit zijn: trimmers (tot 7km), tussengroep (tot 10km) en sporters (tot 15km). Zij trainen twee keer per week, waarvan één keer vanuit het Hoge Bergse Bos. Meer info.

Outdoor Valley Sports

Bergschenhoek

Outdoor Valley Sports. biedt verschillende buiten groepstrainingen aan, waarbij je onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren trainer aan de slag gaat. Zo ook trailruntraining en conditietraining. De trainers zijn specialisten in hun tak van sport zodat je altijd verzekerd bent van optimale trainingen met deskundige tips en adviezen! Daarnaast hebben zij diverse specials zoals de trailstokken clinic op 13 januari en de hardlooptechniektraining op 10 februari. Meer info.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account