Aanleg fiets- en wandelpaden Lage Bergse Bos

Het Recreatieschap Rottemeren is begonnen met het aanpassen van de padenstructuur langs de bosrand en de parkzone van het Lage Bergse Bos. Het doel is om de belevingswaarde te vergroten en de biodiversiteit te verbeteren. De werkzaamheden duren tot het einde van de zomer.

Wat staat er op de planning?

Sommige paden worden vervangen door nieuwe verbindingen. De hoofdwandelroute rondom de plas wordt 2 meter breed en zal geasfalteerd zijn. De doorgaande wandelroute langs de bosrand wordt een half verhard pad van 2 meter breed. Alle andere wandelpaden zijn halfverhard en 1,5 meter breed. Halfverhard is ideaal om (regen)water door te laten, waardoor er minder plassen ontstaan op de paden. Het dubbele fietspad langs de bosrand wordt één fietspad van 4 meter breed.

Vergroten van de belevingswaarde

Het recreatieschap wil door deze ingreep meer ruimte maken voor bos en natuur en verbindingen tussen paden optimaliseren. Hierdoor wordt het bos aantrekkelijker, groter en robuuster met meer biodiversiteit en belevingswaarde. De werkzaamheden zullen kleinschalig en in fases worden uitgevoerd, zodat recreanten er zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos

Het gebruik van het gebied is door de jaren heen verandert, terwijl het gebied zelf sinds de aanleg in de jaren zeventig haast onveranderd is gebleven. De kwaliteitsimpuls in het Lage Bergse Bos zorgt ervoor dat het gebied gevarieerder wordt en er meer te zien en te ontdekken is.

Het ontwerpplan is te vinden op de website van het Recreatieschap Rottemeren, Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos. Bij het ontwerp van het tunneldak van de A16, die door Rijkswaterstaat wordt aangelegd, is rekening gehouden met de plannen van de kwaliteitsimpuls. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de boswachter publiek, Jessie Bragdon, telefoonnummer 06-21467026 of e-mailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account