3x Nederlands bier aan de Rotte

De Rotte is onlosmakelijk verbonden aan bier. Is het niet door de voormalige Heinekenbrouwerij, dan is het door de huidige bierbrouwers aan deze rivier. En dan hebben we het biercafé aan de Rotte nog niet genoemd!

1873 - Heineken

Heinekengebouw voorzijdeDe welbekende G.A. Heineken kocht in 1863 de grootste brouwerij van Amsterdam genaamd ‘De Hooiberg’. De zaken gingen voorspoedig en in 1873 werd besloten een tweede vestiging te bouwen in Rotterdam. In Rotterdam werd gekozen voor de hoek Crooswijksesingel /Linker Rottekade vanwege de goede aan- en afvoermogelijkheden via de Rotte, maar ook vanwege het flinke aantal waterbronnen dat zich hier bevond. In eerste instantie werd de brouwerij met fabriek gebouwd. In 1882 werd het eerste kantoorgebouw voor Heineken gebouwd met uitbreidingen in 1895 en 1906. Het bier werd vanuit Rotterdam naar alle windstreken geëxporteerd en hiermee werd de basis gelegd voor de reputatie van Heineken als wereldmerk. Heineken heeft het gebouw aan de Rotte in 1968 verlaten waarna het gebouw werd benoemd als Rijksmonument. Lees meer.

2009 – Brouwerij Noordt

In New York, bij de Brooklyn Brewery, ontstond het idee van Peter Rouwen om een brouwerij naar Rotterdam te halen. Na een opleiding in Gent kwam er vaart in het project en samen met vriend en mede brouw-enthousiast Aldert Weitering kwam de zaak in een stroomversnelling. In september 2015 stroomde het eerste volledig in Rotterdam gebrouwen bier uit de tanks van de brouwerij. 'No nonsense' bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn met eerlijke en soms verrassende smaakelementen, altijd met liefde passie en overgave gemaakt. Brouwerij Noordt is inmiddels een naam die niet meer weg te denken is uit de stad, een stadsbrouwerij aan de Rotte met een Rotterdams karakter. Hun bier vind je inmiddels bij vele horecagelegenheden in Rotterdam en omstreken.

2017– Brouwerij Crooswijk

In juli 2017 werden de eerste bieren van Brouwerij Crooswijk uitgeleverd. De brouwerij, uitkijkend op de Rotte, staat onder leiding van Kevin van Eikeren en Rafael Krijgsman. Twee mannen met een een voorliefde voor kwalitatief goed gerstenat en een groot hart voor Crooswijk. Met hun mini-micro brouwerij willen zij bierliefhebbers bedienen die onderdeel willen zijn van dit avontuur. Om onderdeel uit te maken en te genieten van hun bieren moet je abonnee worden van brouwerij Crooswijk. Je krijgt dan elke maand 4 unieke speciaalbieren.

SpeciaalbierenHaagse Bluf categorie new

Naast de brouwerijen bevindt zich aan de Rotte ook het Eet- en Biercafé Haagse Bluf. Zij bieden een groot assortiment aan speciaalbieren, waarvan zes van het vat. Leuk voor een proeverij gecombineerd met een avondje kaasfonduen, de tweede specialiteit van de Haagse Bluf. 

Ben jij nieuwsgierig naar de brouwerijen en bieren?

Klik op onderstaande links voor meer informatie

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account